Hesten Roysen er fortsatt borte: Nå frykter Inger Margrethe at han er stjålet

GODE VENNER: Hesten Roysen ble borte på Krokskogen i juli, og fortsatt har ingen sett spor etter ham. Hestepasser Inger Margrete W. Smith og letemannskapene frykter han er blitt stjålet.

GODE VENNER: Hesten Roysen ble borte på Krokskogen i juli, og fortsatt har ingen sett spor etter ham. Hestepasser Inger Margrete W. Smith og letemannskapene frykter han er blitt stjålet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hesten Roysen fra Honerud gård ble borte på Krokskogen i sommer. Han er fortsatt ikke funnet.

DEL

– Roysen er fortsatt borte, og med så mye aktivitet med folk og hund i området burde han ha dukket opp nå, uansett tilstand, skriver Jenny Gulbrandsen i en ny etterlysning på Facebook i helga.

Hun er en av mange som helt siden juli har vært aktivt med på letingen etter den 12 år gamle hesten. Den omfattende leteaksjonen har ikke gitt resultat, og heller ingen av de mange som bruker marka har meldt om at de har sett spor etter hesten.

– Det gjør at vi begynner å tenke i de baner at han er fraktet vekk fra marka her, og da trenger vi ører og øyne oppe i resten av landet, skriver Gulbrandsen i posten, som også er delt av Roysens hestepasser, Inger Margrete W. Smith (22).

– Min beste venn

Smith håpet i sommer at han bare hadde gått seg bort, men var samtidig redd for at han var skadet eller lå død et sted.

– Han er min aller beste venn. Jeg er utrolig glad i ham og vi har gjort veldig mye morsomt sammen, sa hun til Ringerikes Blad i sommer.

Smith og letemannskapene har også hele tiden tatt høyde for at hesten kan ha blitt stjålet.

– Så hold utkikk etter noen som brått har fått seg ny hest, oppfordret Gulbrandsen tidligere i høst.

Roysen ble satt ut på sommerbeite ved Sørsetra 21. juli, sammen med hester fra flere andre gårder. Bare tre dager sluttet GPSen hans å sende signaler.

Omfattende aksjon

Både jaktlag, orienteringslag, idrettslag, paraglidere, grunneiere og beitelag er varslet om Roysen. Såkalte klarsynte har også gjort forsøk på å finne ham. Men det finnes ingen spor.

Etterlysningsplakater er satt opp ved innfartsårene til Krokskogen og i skogsområdet han forsvant fra. Det er søkt med drone og alle myrer i området er sjekket ut.

– Vi har gått utenfor allfarvei i tillegg til merkede stier, og så å si alt vest for den bergenske kongevei er kartlagt, opplyste Jenny Gulbrandsen i september.

Dersom du ser Roysen, eller spor etter ham, kan du ta kontakt med Inger Margrete W. Smith (469 19 176) eller Jenny Gulbrandsen (915 28 480).

Artikkeltags