Gå til sidens hovedinnhold

Leter med småfly etter savnede kuer på Jevnaker

Artikkelen er over 3 år gammel

19 dyr av kuflokken som ble skremt ut fra beitet sitt på Nordby Gård i Jevnaker, er fortsatt ikke funnet. Nå skal det leites fra småfly.

Bonde på Nordby Gård, Bjørge Endrerud, skal onsdag ettermiddag opp i småfly for å lete etter kuene.

– Vi famler foreløpig bare rundt i blinde, men håper å kunne se noe når vi nå skal opp i et brannfly fra Eggemoen, sier han til Hadeland ved 15-tiden onsdag.

Det var 60 dyr som ble skremt ut av fra beitet sitt natt til søndag.

– Vi har fått inn igjen ca. 40. De var bare 3–4 kilometer fra garden, forteller Endrerud. Hva som kan være årsaken til rømmingen vil han ikke spekulere i.

– Noen biler er ute og kjører, men vi avventer om det kan ses noe fra flyet, forteller kona Mari Bjertnæs til Hadeland.

På Haldenjordet?

Det har kommet et tips om en kalv som ble sett på Haldenjordet ved Hønefoss, men dem som er ute og leter, har ikke sett den. Det har dermed foreløpig ikke kommet noen tips som har ført til at noen av de forsvunne dyrene er funnet.

– Dette er trasig. Ingen av kuene har bjeller på, og områdene her på vestsida er så gjengrodd, da det ikke har vært beitedyr på mange år. Så det vil være svært vanskelig å få øye på dyrene, mener hun.

Det haster

Landbrukskontoret for Hadeland meldte tirsdag at dyrene er blitt jaget over et kjempestort området og at det mangler 12 kalver og 7 kuer som kan være hvor som helst fra Jevnaker mot Veståsen, Hensmoen og Ådalen.

Kuene er brune og svarte, kalvene er lyse.

– Ser du dyrene, ring straks til Bjørge Endrerud tlf.: 90 14 90 50 eller politiet 02800, meldte landbrukskontoret.

Kjersti Andresen ved landbrukskontoret påpekte at det haster med å finne dyrene, da kalver er spredd fra sine mødre, og ikke klarer seg lenge alene.

Kommentarer til denne saken