Bensinen over 17 kroner literen

Av

Det kan gå mot rekordhøye pumpepriser.

DEL

Bensinprisen kan være på vei på ny rekord, melder E24. Circle K melder tirsdag morgen om veiledende pris på kr. 17.03 for 95-oktan bensin, skriver Nettavisen.

Like over klokken 21 mandag kveld ble det meldt om 17,04 for en liter bensin på Shell i Gran, og 17,05 for det samme på Circle K i Volla. Klokken 12.30 tirsdag er prisen 17,12 i Gran sentrum.

Ifølge E24 er dette over en krone mer enn ved inngangen til påsken 2018. Circle Ks høyeste veiledende bensinpris i 2018 var 17 kroner og 14 øre.

– Årsaken til at våre veiledende priser har økt er at innkjøpsprisen har økt i det internasjonale markedet. Vi opplever et stramt internasjonalt bensinmarked, betydelig etterspørsel etter bensin internasjonalt, og det påvirker prisene her hjemme, sier kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen til E24.

Konkurrenten Yx har samme veiledende pris som Circle K. Finske St1, som eier Shell-stasjonene, oppgir ikke veiledende pris for privatkunder.

Overfor E24 forklarer oljeanalytiker Helge André Martinsen i DNB Markets prisveksten primært med en sterk vekst i oljeprisen, fra litt over 50 dollar fatet ved årsskiftet til over 70 dollar nå.

Dessuten har raffinerienes bensinmarginer vært lave, mens de nå er på vei opp, ifølge analytikeren.

Appen Bensinpris, som registrerer brukerinnmeldte priser, bekrefter at det er priskrig ved pumpene, slik Hansen antyder. De fleste prisene registrert der tirsdag morgen er fra mandag.

Den laveste innmeldte prisen er fra mandag kl. 07.22 på UnoX på Råholt, der en liter 95-bensin kostet 13,39 kr. Samme stasjon tok 12,29 kr. for en liter diesel. En rekke stasjoner i hovedstadsområdet lå på under 15 kr. literen for bensinen mandag morgen.

LES OGSÅ: Når det er kaldt ute får ikke Stig fylt bensin på sin splitter nye Volvo: – Bilen tåler ikke vintervær

Artikkeltags