Mann fastklemt i bilulykke – sa han hadde drept kjæresten

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Sittende fastklemt i et bilvrak, fortalte den nå siktede mannen at han nettopp hadde drept kjæresten sin på ei hytte. Kort tid etter fant politiet kvinnen død.

DEL

Politifolkene som tirsdag morgen rykket ut til hytta og fant den unge kvinnen drept – i tråd med forklaringen mannen ga etter bilulykken han var innblandet i samme morgen. Politiet mener drapet skjedde tirsdag morgen, trolig rett før mannen satt seg i bilen og kjørte fra åstedet, bekrefter politiadvokat Per Thomas Omholt i Sør-Øst politidistrikt overfor NTB.

– Det er én av teoriene vi jobber med, sier Omholt.

LES OGSÅ: Kvinne død på hytte i Flå - mann siktet for drap

Den drapssiktede mannen og avdøde er begge født på 1990-tallet og er norske statsborgere. Omholt vil ikke gi noen ytterligere detaljer om de to, fordi alle pårørende ikke var varslet tirsdag.

De to var på stedet som hytteturister og er ikke hjemmehørende i området. Overfor Ringerikes Blad opplyser Omholt at verken avdøde eller siktede har tilhørighet i Ringerike, Hole eller Jevnaker.

Skadd i trafikkulykke

Den drapssiktede mannen kolliderte i 8.30-tiden tirsdag morgen med en annen bil på riksvei 7 ved Gulsvik i Flå i Hallingdal – ikke langt unna hytta på Sørbølfjellet der han skal ha drept kjæresten sin.

Etter ulykken ble han sittende fastklemt og var i en periode ikke ved bevissthet, ifølge Omholt, som beskriver mannen som «ganske skadd». Han er innlagt på sykehus med politivakt, og var tirsdag ettermiddag ikke i form til på bli avhørt.

Politiet er innledningsvis svært tilbakeholdne med opplysninger om paret og saken fordi etterforskningen er på et så tidlig stadium.

Kripos bistår

Advokat Sindre Løvgaard ventet tirsdag ettermiddag på å bli oppnevnt som forsvarer i drapssaken, og hadde ikke fått snakket med siktede da NTB kontaktet ham.

– Jeg kan ikke gi noen kommentarer om verken ham eller saken, før jeg har snakket med ham, sier Løvgaard.

Politiets etterforskere gjennomfører nå en rekke etterforskningsskritt, for å kaste ytterligere lys over drapet og hendelsesforløpet, blant annet rundspørring blant hyttenaboene på feltet der paret oppholdt seg.

Kripos er koblet på saken, og skal bidra lokale krimteknikere med tekniske undersøkelser på åstedet.

– Vi ransaker også siktedes bolig, og undersøker elektroniske spor, blant annet etter mobilbruk og bompasseringer, sier Omholt.

Artikkeltags