Politiet mistenker at foreldrepar mistet livet i Lier-brannen

STORBRANN: Ett av husene brant helt ned i brannen i Lier, natt til søndag.

STORBRANN: Ett av husene brant helt ned i brannen i Lier, natt til søndag. Foto:

Obduseres i dag for å få bekreftet identiteten til de to omkomne.

DEL

LIER/DRAMMEN: Natt til søndag mistet to personer livet i en brann i Lier. Politiet har foreløpig ingen sikker identifikasjon på de to omkomne, men politiadvokat Jarle Vist forteller at de har all grunn til å tro at det er et foreldrepar som har mistet livet.

– Det er de som var bosatt i leiligheten. Det var også to andre i leiligheten som var der da det skjedde, som har kommet seg ut. Vi antar at det er foreldreparet som er omkommet, men kan ikke bekrefte dette før de er identifisert, sier Vist til Drammens Tidende mandag morgen.

De to omkomne vil bli obdusert i løpet av dagen.

To personer er bekreftet omkommet etter storbrann på Lierstranda i natt 

Foto:

Får bistand fra Kripos

Undersøkelsene på branntomta starter i løpet av dagen. Da vil hele området bli gjennomgått av teknikere.

Ifølge Vist er de foreløpig ikke helt sikre på hvor brannen startet. Tidligere har Drammens Tidende fått opplyst at brannen startet i Cæsar Boecks gate og at den stå spredte seg videre.

– Litt av det teknikerne skal undersøke er hvilket hus brannen startet i. Vi har fått bistand fra Kripos, opplyser Vist.

Saken fortsetter under bildet.

– Er man helt sikre på at det ikke finnes andre omkomne i brannruinene?

– Jeg regner med at huset er søkt gjennom og at det ikke er funnet noen fler, men grundige undersøkelser blir gjort i dag.

To personer ble fraktet til sykehuset etter brannen. En av disse skal ha bruddskader etter å ha hoppet ut fra et vindu.

– Det skal ikke være noen alvorlige skader på den andre personen, sier Vist.

Gjorde søk der det var mulig

Ifølge brannsjef i Drammensregionen Brannvesen, Torgeri Andersen, har de ikke fått beskjed om at noen er savnet på brannstedet.

– Det er dette vi går ut fra. Vi var inne med røykdykkere i huset i Cæsar Boecks gate og gjorde søk i første etasje selv om vi hadde fått beskjed om at alle var ute. I huset med de to omkomne søkte vi i kjelleren og i første etasje, i tillegg til de delene av andre etasje som det var mulig å komme inn i. Vår prioritet var huset der de to var savnet. Da vi hadde fått informasjon om at alle var ute i de andre husene søkte vi bare etter disse to, sier Andersen.

Artikkeltags