Tung Skofterud-avskjed for ski-familien

TUNG BØR: Familie, skivenner og familie fulgte Vibeke Skofterud til siste hvile i Eidsberg kirke torsdag. Hun omkom i en ulykke natt til saøndag 29 juli.

TUNG BØR: Familie, skivenner og familie fulgte Vibeke Skofterud til siste hvile i Eidsberg kirke torsdag. Hun omkom i en ulykke natt til saøndag 29 juli. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Familie, kjæreste og idrettsstjerner tok torsdag det siste farvel med Vibeke Skofterud. Det skjedde i strålende sommervær.

DEL

Kirken var fullsatt med 450 personer. Utenfor fulgte mange med på en storskjerm.

Det var i slutten av juli at Vibeke Skofterud døde etter envannscooterulykke. Hun ble bare 38 år, og hennes plutselige bortgang ble mottatt med sjokk også i langrennsmiljøet.

Skofterud, som var bosatt i Hokksund, var en svært populær, modig og frittalende utøver.

Torsdag var en rekke av Idretts-Norges store personligheter på plass i Østfold. Flere av Skofteruds tidligere landslagsvenninner, blant dem Marit Bjørgen og Therese Johaug, var med på å bære kisten.

Skulle bli gårdskjerringer

Inne i kirken talte Skofteruds familie og Åge Skinstad på vegne avidrettsmiljøet.

– Vi to skulle bli gårdskjerringer og leve livet sammen for alltid. Vibeke, du er min kjærlighet, du gjorde meg lykkelig. Takk for at jeg fikk lov til å elske deg, sa Skofteruds kjæreste Marit Stenshorne.

– Rent sportslig var du nok det største talentet jeg har sett. Du varet helt spesielt talent, sa Skinstad, og fortalte om da han første gang så Skofterud konkurrere som 16-åring:

– Aldri før hadde jeg sett en løper gå klassisk på den måten du gjorde. Aldri har jeg sett noen gli så avslappet over snøen. På stadion var det lett å se at du var noe for deg selv. Du var et midtpunkt og en lederstjerne.

MINTES VENNINNEN: Skiløper Ingvild Flugstad Østberg leser fra blomsterkransene  under  begravelsen til Skofterud  fra Eidsberg kirke torsdag.

MINTES VENNINNEN: Skiløper Ingvild Flugstad Østberg leser fra blomsterkransene under begravelsen til Skofterud fra Eidsberg kirke torsdag. Foto:


De tidligere lagvenninnene Bjørgen, Johaug, Ingvild Flugstad Østberg og Kristin Størmer Steira gikk opp til kisten for å lese fra blomsterkransene. Det var de samme fire jentene som bar kista sammen med far Karsten og bror Tormod.

Fungerende prost Runo Lilleaasen og kapellan Magnus Grøvle Vesteraasforrettet. Lilleaasen var flere ganger inne på Skofteruds livslyst og vilje til å prøve nye ting.

I DYP SORG: Marit Bjørgen (t.v.) og Kristin Størmer Steira leser fra blomsterkransene  under  begravelsen til Skofterud  fra Eidsberg kirke torsdag.

I DYP SORG: Marit Bjørgen (t.v.) og Kristin Størmer Steira leser fra blomsterkransene under begravelsen til Skofterud fra Eidsberg kirke torsdag. Foto:

Støtte

Før begravelsen oppfordret han gjennom NTB å støtte familie og kjæreste.

– De klarer ikke å snakke med og takke alle rett etter begravelsen, men send SMS og mailer gjerne utover høsten. Da kan de trenge det, sa Lilleaasen.

Skofterud tok et OL- og to VM-gull i stafett i sin karriere som langrennsløper. Hun vant også stayerkonkurransen Vasaloppet en gang.

Sist vinter var hun med som ekspertkommentator under TV-sendingene fra OL i Sør-Korea.

VAKKERT: Hanne Sørvaag sang under  begravelsen til Skofterud fra Eidsberg kirke torsdag.

VAKKERT: Hanne Sørvaag sang under begravelsen til Skofterud fra Eidsberg kirke torsdag. Foto:

Artikkeltags