Onsdag skal over 500 åttendeklassinger ut på tur

Opptur i regi av DNT Ringerike samler hundrevis av åttendeklassinger i friluft. I år skal de fra Borger til Fleskerud i Åsa. Dette bildet er fra fjorårets arrangement.

Opptur i regi av DNT Ringerike samler hundrevis av åttendeklassinger i friluft. I år skal de fra Borger til Fleskerud i Åsa. Dette bildet er fra fjorårets arrangement. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Når Den norske turistforening (DNT) arrangerer opptur på Ringerike, inviterer de like godt med seg over 500 åttendeklassinger.

DEL

Opptur-arrangementet på Ringerike er et av 117 i hele Norge, og åttendeklassingene i Ringerike, Hole og Jevnaker er invitert på tur fra Borger i Haugsbygd til Fleskerud i Åsa.

– Underveis kan alle glede seg over et nydelig skue mot Tyrifjorden med hvite fjell i horisonten. Fram til målområdet er det 9 kilometer, og på gamle Fleskerud skytebane har idrettselevene på Ringerike Folkehøgskole lagt opp artige aktiviteter, noe for enhver smak. Alle elevene som deltar på minst fem aktiviteter, får være med i trekningen av fine premier sponset av lokale bedrifter, forteller DNT Ringerike før det store arrangementet.

Åttende gang

Det er åttende år på rad med slikt arrangement på Ringerike. I alt ni ungdomsskoler, med til sammen 520 elever og lærere, er på tur denne dagen.

– DNT Ringerike ønsker å skape en hyggelig dag, hvor sosialt samvær, naturopplevelser og fysisk aktivitet uten konkurranse er i fokus, forteller lokallaget.

– Målet er å få flest mulig åttendeklassinger ut i terrenget, og gjerne opp på en topp eller et utsiktspunkt.

LES OGSÅ: 73 turer å velge i på Turistforening-programmet

Stor interesse

Fra DNT sentralt melder de om stor interesse for arrangementet.

– I år vil vi også ha fokus på FNs bærekraftmål, som blant annet handler om å ta vare på natur og folkehelse for fremtiden. Det passer godt på en slik turdag, sier styreleder Berit Kjøll i DNT.

Og det ligger an til en fin turdag. Meteorologene varsler om strålende sol onsdag.

LES OGSÅ: Nå blir det tursti helt fra Hønefoss til Vassfaret 

Artikkeltags