Gå til sidens hovedinnhold

Erik krysser fingrene for at det ikke skjer et alvorlig uhell her

Artikkelen er over 3 år gammel
Direkte linje

– Det må gjøres reint etter gravearbeid på sykkel og gangveier

Det graves flere steder langs Røyseveien i forbindelse med trekking av kabler. De som er ansvarlige må se til at veibanen blir rengjort. Her i svingen ved Kjellbergsenga lå det mye grus og småstein på størrelse med fyrstikkesker. Det skal ikke mye til for å rengjøre veien. Med en piassavakost tar det cirka 10 minutter. Dette er i en sving med helling hvor syklende kan få stor fart. Jeg krysser fingrene at det ikke skjer et alvorlig uhell her, sier Erik Moe Haugen.

– Kristne ugjerninger

– Jeg leser i RB lørdag 8. september at den katolske soknepresten er glad for at de kristne «sto av» forfølgelser og lidelse utført av datidens myndigheter. Forventer da at samme person gir oss en oversikt over kirken og de kristnes ugjerninger da de samarbeidet med keisere og konger og tyranner i hundrevis av år: Heksebrenning, tortur av vantroe, krigføring, korstog, forfølgelser og diskriminering, velsignelse av slaveriet med mer.

Men til hans opplysning kan det meddeles at menneskeheten «sto av» alle disse ugjerningene og klarte på egen hånd å utarbeide menneskerettighetene, tanker og ideer som slår Bibelens utgreiinger på flat mark. Merkelig at denne allmektige guden deres ikke klarte det, sier Erling Petersen.

Hengebrua ved Borglund

– Bruforbindelsen over Sogna, som forbinder vestsiden og østsiden av Vemebygda har nylig blitt påkostet 1,5 millioner kroner av Ringerike kommune og Statens vegvesen. Det viser seg nå at selve brudekket også er i dårlig forfatning og trenger nødvendig rehabilitering for å være trygg å ferdes på. Nå må kommunen og veivesenet «snu seg rundt» og i et spleiselag sørge for nødvendig oppgradering av brudekket, slik at det blir forsvarlig og sikkert å gå på. Hvis ikke det skjer, har allerede 1,5 millioner kroner vært bortkastede penger. Det er tross alt småpenger på offentlige budsjetter å sørge for å fullføre et nødvendig og påkrevet vedlikehold av brudekket. Brua er også et kulturminne, som det er viktig å ta vare på, sier «Venstremedlem i Ringerike».

Hengebrua på Veme

– Det er sagt mye pent om at bæresystemet for brua er oppgradert, om spleiselag om meninger og krav. Det siste nå et at brudekket trenger et løft, og at noen må betale. Selvfølgelig må noen betale, og vanligvis er det slik at eier eller bruker av brua er en betydelig deltaker i spleiselaget. Jeg har til nå ikke hørt et pip om i hvor stor grad brukerne, og sånn sett også eierne av brua, har bidratt med av økonomi inn i prosjektet. Kunne vært av interesse å høre, om ikke annet enn å høre om ikke nytt brudekke bør være brukernes/eiernes ansvar? spør Knut Grande.

Rydding langs E16

– Jeg leste på Direkte linje om hvor fint det ble etter rydding av trær langs veien så jeg tok meg en tur oppover til Kongsstrømmen for å se. Jeg har sittet mange ettermiddager og kvelder og drukket kaffe med venner nede ved denne plassen ved Sperillen. Fin utsikt fra E16 men når jeg tok området i nærmere øyesyn så fikk jeg ett annet inntrykk. Ødelagt gressmark, nedkjørt bom som stenger for biltrafikk ned til plassen og tunge kjøretøy hadde rasert området. Et sørgelig syn møtte meg, og som jeg forsto så var vel jobben bare halvveis gjort. Dette var et sørgelig syn, sier Egil Eriksen.

Dikt

Et dikt om doktrine

Språkfolket forsker

i hytt og pine

men jeg er dikter

og tar en appelsine.

Rolf Håndstad, bygdetulling

Brenner du for noe? Ring 32 17 96 66 eller send e-post til direkte.linje@ringblad.no

Kommentarer til denne saken