Debatten mellom hundeelskere og påståtte hundehatere har rast på nettsamfunnet ringblad.no etter at velforeningen gikk ut kraftig imot tyveri av et forbudskilt mot hunder og ballspill.

I flere innlegg er det hevdet at velforeningen, som vedlikeholder badeplassen og friområdet for kommunen, har satt opp skiltet ulovlig.

Ifølge plansjef Trond Henriksen Krågsrud har Strandvegen Vel ikke hjemmel for å hindre ferdsel med hund på Nøklebytangen. Utplassering av skilt må avklares med kommunen på forhånd, fastslår han.

LES OGSÅ: Forbyr hunder på stranda

Manglet hjemmel

Velforeningen hadde selv gjort vedtak og fått laget skilt om hundeforbud på tangen. Den ville unngå hundebæsj på stranden.

Medlemmer av foreningen har sett hundeeiere, som i strid med båndtvangen har sluppet dyrene sine ut på tangen. Ballforbudet ble vedtatt for ikke å forstyrre solbadere.

Kommunen mener at Strandvegen Vel heller ikke hadde hjemmel for å forby ballspill og sette opp skilt om at ballaktiviteter var forbudt.

Plansjefen synes at velforeningen gjør et svært godt arbeid, som bidrar til at kommunen har et godt opparbeidet friluftsområde nært sentrum. Alle er tjent med at området blir vedlikeholdt og at brukere viser hensyn, påpeker han.

Ringerikes Blad har for øvrig vært i kontakt med en hundeeier som hevdet at han visste hvor det stjålne skiltet var. Han ville gi opplysningen til kommunen.