Gå til sidens hovedinnhold

– GMO Internet er det hemmelige selskapet bak datasenteret på Follum

Artikkelen er over 2 år gammel

Japanere står bak Follum-satsing.

I januar kom nyheten om at Ringerike får Norges største datasenter og 150 nye årsverk fordelt på tre år. Et stort, børsnotert selskap skulle utvinne bitcoin på Follum.

Hvilket dataselskap som skulle til Follum var helt hemmelig. Børsen måtte først informeres, og selskapet styrte informasjonen helt og holdent.

Men etter det nettavisen E24 erfarer dreier det seg om japanske GMO Internet, et internett- og finansforetak som blant annet driver med nettjenester og verdipapirhandel.

Registrert i Norge

I mars registrerte GMO datterselskapet GMO-z.com Norway AS, og det driver blant annet med utvinning av bitcoin.

GMO har gått ut med store ambisjoner for utvinning av bitcoin og ønsker å bli størst i markedet. 32 millioner dollar skal ifølge E24 være satt av til satsingen.

Det norske selskapet Kryptovault, som drifter datasenteret på Follum, kan overfor E24 verken bekrefte eller avkrefte at GMO Internet skal utvinne bitcoin ved datasenteret.

Konkurrent i Kina

GMO Internets største konkurrent er Bitmain i Kina, som i 2017 sto for rundt 30 prosent av all utvinningskraft knyttet til bitcoin.

I likhet med mange andre, store aktører skal GMO Internet drive gravingen etter bitcoin gjennom sky-utvinning. Det betyr at selskapet eier fasilitetene, mens kunder kan kjøpe leiekontrakter på utvinningsmaskinene og ta en del av overskuddet fra driften.

GMO eier også en japansk kryptobørs med over 140.000 kunder.

Les også

Kryptovault skal drive datasenteret på Follum

 

Kommentarer til denne saken