Aftenposten: – Wand ble varslet om alvorlig seksuell episode

Christopher A. Wand.

Christopher A. Wand. Foto:

DEL

Christopher Wand fra Hole var generalsekretær i Unge Høyre fra 2012 til 2015.

Fredag ettermiddag sendte Høyre og Unge Høyre ut en felles pressemelding der de erkjenner grov svikt i varslersaker. Pressemeldingen kom i kjølvannet av en rekke varsler som gjelder Unge Høyres nå avgåtte leder Kristian Tonning Riise.

LES OGSÅ: Unge Høyre skal ha fått varsler om Kristian Tonning Riise

Aftenposten skriver fredag kveld at daværende generalsekretær i Unge Høyre, Christopher Wand, ble varslet om at Riise hadde seksuell omgang med en 16 år gammel, svært beruset jente på et fylkesårsmøte i 2014. Ifølge Aftenposten ble ikke varslet fulgt opp.

På spørsmål fra avisen om hvorfor varselet til tidligere generalsekretær ikke ble tatt tak i, svarer generalsekretær i Unge Høyre, Maria Sanner:

– Jeg ønsker ikke spekulere i hvor dette har gått galt, men det har åpenbart gått forferdelig galt, så galt som noe kan gå. Det skal ikke skje.

Christopher Wand skriver i en tekstmelding til Ringerikes Blad fredag kveld:

– Jeg er uenig i at det ikke har skjedd noe med bekymringsmeldingen. Saken kunne i etterpåklokskapens lys helt sikkert vært håndtert bedre, og jeg vil gå i detalj med min side av hvordan jeg håndterte dette til dagens Unge Høyre og Høyre-ledelse, skriver Wand.

Og fortsetter:

– Jeg vil beklage på det sterkeste hvis den det gjelder føler vi ikke tok meldingen på alvor.

LES OGSÅ: Ulf Leirstein trekker seg fra begge verv i Frp

Artikkeltags