Under avslutningen av gårsdagens Østvest konferanse stilte gründer Ola Tronrud, eiendomsutvikler Haakon Tronrud, Terje Dahlen, utviklingsdirektør i AKA og ordfører Kjell B. Hansen (Ap) til en paneldebatt der temaet var Ringeriksregionen rigger for vekst.

LES OGSÅ: Lover at Ringeriksbanen kommer

Store byggeplaner

Haakon Tronrud kunne opplyse at de planlegger for investeringer på drøye tre milliarder kroner de neste fem-seks årene.

– Vi har 170 boliger under bygging i sentrumskjernen. Vi har stor tro på at vi skal få den veksten vi ønsker oss, la han til.

Tronrud understreket at de har sikret seg store områder i sentrum for å kunne sørge for den utviklingen man ønsker seg i Hønefoss.

Målet er at folketallet skal øke betydelig i årene framover. Kommunene operer med at vi skal opp i 60.000 innbyggere i løpet av noen få år. I dag er det 43.000 innbyggere. Andre estimater går på både 80.000 og 100.000 innbyggere på litt sikt.

Stor interesse

Terje Dahlen fra AKA ba oss tenke stort nok.

– Vi har en enorm tro på regionen. Jeg tror utfordringen blir å tenke stort nok, legge lista der den bør ligge. Det er stor interesse for å etablere seg hos oss, også fra aktører som ikke er i regionen i dag, sa han.

Om bare noen få dager åpner de første nye butikkene på Hvervenmoen.

– Det er cirka 2.500 arbeidsplatåer på platået i dag. Vi tror vi kan doble dette antallet på noen år.

Ola Tronrud håper også på flere innbyggere i regionen. Han håper at mange av disse vil begynne å jobbe i industrien, og viser til et ekspansivt industrimiljø på Eggemoen.

LES OGSÅ: Statsminister Erna Solberg vil gjerne ta tog til Hønefoss

Stor vilje

Møteleder Jan Erik Gjerdbakken fra Ringerike Næringsforening (RNF) utfordret ordfører Kjell B. Hansen på om kommunene er klare for den veksten som kommer med ny vei og bane.

– Ja, det mener jeg vi er. Våre tre kommuner i ferd med å omstille oss. Det er en omstillingsevne vi må klare. Vi må gi en god og forutsigbar behandling, og unngå at behandlingen av plan-og byggesaker blir for byråkratisk, sa han.

Hansen tok også opp dette med å løfte blikket og se de store linjene. Kommunene er også i ferd med å opprette et regionalt plankontor.

Haakon Tronrud benyttet anledningen til å gi ros til plan- og bygningskontoret i Ringerike kommune. Tronrud tenker også på industrien og håper Treklyngen får til sin satsing på mer miljøvennlig drivstoff.

– Tenk om stasjonen ved stormarkedet kan ha biodrivstoff eller hydrogen i stedet for bensin og diesel, sa han.

LES OGSÅ: Gleder seg over mulighetene for vekst i regionen