Bygger karttrykkeri

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Ugland IT Group skal reise et eget bygg med karttrykkeri, kartbutikk og administrasjon på Hvervenmoen.

DEL

Bygningen skal gi bedriften, som kom til Ringerike etter at deler av Statens kartverks virksomhet ble skilt ut, over 2000 kvadratmeter fordelt på to etasjer.

De som jobber i Uglands kommersielle virksomhet holder i dag til i en brakkerigg, mens ansatte som jobber med ren produksjon har fått plass i kartverksbygningen ved siden av.

– Vi ser fram til å få en egen driftsbygning, sier administrerende direktør Rune Zakariassen.

Butikk

Politikerne i Ringerike har gitt Ugland en såkalt rammetillatelse til bygging av karttrykkeri. Ifølge direktøren er det langt mer enn et karttrykkeri som skal bygges. Fra bygningen vil salg av kart- og eiendomsdata foregå, og kart vil bli produsert, trykket og lagret før salg.

– Tanken er også å etablere en egen kartbutikk i bygningen, der kundene kan komme og plukke med seg kart eller en GPS, sier han.

Like ved E16 burde Uglands base ligge fint til for hyttefolk og andre som trenger et kart å orientere seg etter i fjellene.

30 ansatte skal i første omgang få arbeidssted i den nye driftsbygningen, men Ugland tar også høyde for ansettelse av inntil 10 personer til over tid.

– Vi ser for oss en vekst innen vårt område, og bygningen er dimensjonert for over 40 ansatte, sier Zakariassen.

Han vil ikke gå detalj om hvor stor investeringen i nybygget er, men det dreier seg om 30-40 millioner kroner. Tronrud Bygg er valgt som hovedentreprenør.

Kartsamarbeid

Lokaliseringen nær Statens kartverk er helt bevisst valgt. Ugland IT Group samarbeider med statsbedriften på flere områder.

– Vi har også en egen produksjon av Norge 1:50.000-kartene på konsesjon i forlengelse av Kartverket, sier han.

I fremtiden ser direktøren for seg at begge parter vil ha både nytte og glede av å være vegg i vegg.

Moderne

Nybygget er tegnet av arkitekt Einar Lundstad hos Sæther og Gythfeldt i Hønefoss, og kommunen synes det har fått et moderne formspråk med flate tak tilpasset nabobygningene til PM Mote og Kartverket.

– Vi vil at bygningen også skal illustrere og vise noen av kvalitetene vi ønsker å stå for selv. Den skal ikke være pompøs, men solid, ordentlig og åpen, sier Rune Zakariassen.

Ifølge ham er millionbygningen også et signal om at Ugland IT Group vil satse på Ringerike. Selv holder direktøren til på Lysaker sammen med et titalls ansatte.

Artikkeltags