Inger og Trude tilbyr Ringerike i farger

Lanserer nytt fargekart: Eierne av Maleriet fargehandel i Hønefoss, Inger Frøyshov og Trude Iren Bergheim har laget sine egne unike farger, Ringerike i farger.

Lanserer nytt fargekart: Eierne av Maleriet fargehandel i Hønefoss, Inger Frøyshov og Trude Iren Bergheim har laget sine egne unike farger, Ringerike i farger. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Innehaverne av Maleriet fargehandel i Hønefoss, Trude Iren Bergheim og Inger Frøyshov, har funnet opp en ny fargeskala, med inspirasjon fra ringeriksnaturen tilbyr de et unikt fargekart.

DEL

Etter inspirasjon fra en malebutikk på Vestlandet, har eierne av Maleriet fargehandel i Hov Næringspark utviklet en ny fargeskala med koder og resepter som ikke finnes fra før. Inger Frøyshov og Trude Irene Bergheim har gitt sitt nye fargekart med inspirasjon fra naturen i ringeriksdistriktet navnet Ringerike i farger.

LES OGSÅ: 15.000 ventes til boligmesse

Ringerike i farger

– Her på Ringerike er vi omringet av skogkledde åser, langstrakte fjorder, fjell og daler med alle sine vakre tjern. Du trenger ikke gå langt utenfor husdøren din før du finner skogbunner dekket av sopp og bær, skiløyper eller badeplasser, sier Bergheim og Frøyshov.

De mener at uavhengig av årstidene på Ringerike og områdene rundt, har man en vakker og flerfoldig natur som kan nytes året rundt.

– Det er dette som har gitt grunnlaget for Ringerike i farger. Ut ifra det har vi utviklet 24 unike farger med sine lokale navn, forteller Frøyshov.

Nå kan du male ringeriksnaturen i huset ditt: Farger som Kongens utsikt, Petersøya og Uglavannet er duse farger du kun får kjøpt hos Trude Iren Bergheim (t.v) og Inger Frøyshov på Maleriet fargehandel.

Nå kan du male ringeriksnaturen i huset ditt: Farger som Kongens utsikt, Petersøya og Uglavannet er duse farger du kun får kjøpt hos Trude Iren Bergheim (t.v) og Inger Frøyshov på Maleriet fargehandel. Foto:

LES OGSÅ: Slik har Espen full kontroll på strømforbruket sitt

Hjemfølelse

Fargeskalaene er delt inn i ulike grupper med bakgrunn i årstidene, vår, høst, sommer og vinter. Bilder fra Ringerike illustrerer fargeskalaene. Naturbildene i fargekartet har Frøyshov og Bergheim fotografert selv. Ringkolltoppen, Kongens utsikt, Oppgangssaga og Aklangen er noen av navnene de nye duse fargene har fått.

– Disse fargene får man kun hos oss. Dette er våre farger, sier Bergheim.

Hun tror mange vil like fargene og deres navn.

– Både Inger og jeg føler som mange andre at det er godt å kjenne på følelsen av å komme kjørende over Sollihøgda når man har vært i Oslo, og kjenne i hjertet at det er godt å komme hjem. Naturen her er flott, sier Bergheim.

De to gründerne er spent på hvordan de nye fargene blir mottatt av kundene.

– Vi har tatt utgangspunkt i farger vi ser er populære farger for tiden. Fargene kan brukes i hele rom, på detaljer, på møbler eller mot tapeter, mener Frøyshov.

LES OGSÅ: Bjørn bygger landemerke i Ådal

Lanseringsfest

Flere har allerede meldt sin interesse for den nye fargeskalaen.

– Vi viste det fram på Ringeriksdagen, så vi tror noen fikk øynene opp for dette allerede da. I oktober arrangerer vi en lanseringsfest med åpen dag for kunder her i butikken. Alle som kommer får et lodd hver, med mulighet til å vinne flotte premier fra lokale aktører. Vi syns det er viktig å bruke de lokale aktørene og være bevisst på hva vi ønsker å ha her i byen, forteller damene, som også har nettbutikken buruglene.no og en egen inspirasjonsblogg.

– Vi driver også med hjemmebesøk for å kunne hjelpe kundene med å sette en plan på maling og tapeter, sier Frøyshov.

Artikkeltags