Butikkliv og -død i Hønefoss

Linda Moholdt i RNF Handel og Nils Haavard Tronrud håper at byen kan få en ny start når gravearbeidene i gatene omsider er ferdig.

Linda Moholdt i RNF Handel og Nils Haavard Tronrud håper at byen kan få en ny start når gravearbeidene i gatene omsider er ferdig. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Mange lokaler har stått tomme den siste tiden, og lenge så det ut til at halve Hønefoss var til leie.

DEL

Linda Moholdt i RNF Handel er imidlertid ikke dypt bekymret over at det har stått sentrale lokaler til leie i byen i lengre tid, og at det er flere forretninger som for tiden har opphørssalg.

- Det vil alltid være utskiftninger og omstillinger. Det er en del av utviklingen. Men jeg tror det er viktig å si i fra at vi eksisterer, og rope det så høyt at også folk utenfor bygrensene finner oss og bruker oss, sier hun.

Og nå rører det på seg.

SJEKK HVILKE BUTIKKER SOM KOMMER OG GÅR HER

Utfordrende veiarbeid

- Det har vært vanskelig for mange i den tiden det har vært gravearbeider i Hønefoss, sier Nils Haavard Tronrud.

- Nå ser det heldigvis ut til å bedre seg. Men det er viktig at det legges til rette for nok parkeringsplasser og tilgjengelighet til byens forretninger.

To opphørssalg

Selv driver han flere forretninger i Sentrumskvartalet. To av dem har for tiden opphørssalg.

- Nå håper vi noen med ønske om å etablere handel her vil overta forretningene med inventar og utstyr og satse på noe nytt, sier han.

Skryter av RNF

Han presiserer hvor viktig det er at handelsnæringen står sammen om å skape liv og røre og handel i byen.

- Her gjør RNF en god jobb, sier han.

- Bruk hele byen!

Og Linda Moholdt har en klar oppfordring til innbyggerne:

- Skal handelsbyen Hønefoss ha en fremtid må byen brukes. Hele byen, sier Moholdt.

- Nå blir det bra her

Hun mener det rår en forsiktig og positiv optimisme blant byens handlende etter at byen har lidd under graving i gater og stengte veier i lang tid.

- Nå blir det bra her. Nå ser vi hvor hyggelig denne byen kan bli. Men alt avhenger av at folk benytter seg av alle tilbudene som finnes her. Ikke minst at de bruker butikkene. Alle butikkene, sier Moholdt.

Samspill

Hun roser de handlende for å stå sammen om aktiviteter.

- Vi er veldig godt fornøyd med tiltak som "Mellom broene" der både Kuben og Stormarkedet og forretningene rundt torget og Sentrumskvartalet går sammen om å skape liv og røre. At vi nå spiller fotball i eliteserien er også noe forretningene fokuserer på og som skaper liv, sier hun.

Nordsiden er med

RNF Handel har mange forretninger blant sine medlemmer.

- Vi har inntil nå hatt flest medlemmer blant de handlende i sentrum, men nå har også Hønefoss nord meldt seg kollektivt inn hos oss, sier Moholdt.

- Det styrker oss i forhold til å få til mer. Vi har også et godt handelssted i Eikli-området. Det betyr mye å strekke byen, slik at det skapes liv og handel fra nord til syd.

Artikkeltags