Helge Stiksrud fratrer som direktør for Buskerudmuseet

20 personer har søkt stillingen som direktør for Buskerudmuseet. Helge Stiksrud fratrådde stillingen 1. oktober i fjor etter uro i organisasjonen.

20 personer har søkt stillingen som direktør for Buskerudmuseet. Helge Stiksrud fratrådde stillingen 1. oktober i fjor etter uro i organisasjonen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Tirsdag kveld melder Buskerudmuseet at direktør Helge Stiksrud fratrer sin stilling, med virkning fra 1.oktober.

DEL

Helge Stiksrud har siden 1. mai 2014 ledet Buskerudmuseets 13 avdelinger i Buskerud. 1. oktober er det slutt.

LES OGSÅ: Styret i Buskerudmuseet: – Dette må løses

Uten tillit

I en pressemelding mottatt Ringerikes Blad tirsdag kveld, kommer det fram at det for Stiksrud har vært en tidkrevende prosess "å få ulike kulturer samlet i en driftsenhet og der museumsavdelingene jobber solidarisk sammen".

Det vises her til arbeidet med å konsolidere museumsavdelingene, et arbeid som startet 1. desember 2014.

Om den betente situasjonen i sommer, hvor seks av buskerudmuseene ga uttryk for sterk mistillit til Stiksrud og økonomiansvarlig Kristin Wennevold Tronrud, fortelles det følgende:

– Det har underveis fremkommet ulike syn med hensyn til strategi og fremdrift for å oppnå felles mål om en vellykket konsolidering.

Årsaken skal være ulike forventninger, som har vist seg å gjøre det vanskelig å finne en felles plattform for de 13 avdelingene.

LES OGSÅ: Et museum i oppløsning?

Styreleder Stabæk: Beklager mediaoppslag

Styreleder Bjarne Stabæk velger i pressemeldingen å beklage overfor Stiksrud eksponeringen konflikten har fått i media, noe han mener har vanskeliggjort arbeidet han var satt til å gjøre.

– Saken hørte ikke hjemme i media, og representerte et avvik med hensyn til formell prosess.

Helge Stiksrud vil ikke bruke lang tid på å finne nytt arbeid. I pressemeldingen kommer det også fram at han vil gjenoppta sin egen næringsvirksomhet, blant annet som kommunikasjons- og medierådgiver.

LES OGSÅ: Sterk mistillit til direktør og økonomiansvarlig for Buskerudmuseet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken