Gå til sidens hovedinnhold

Vil kutte flybuss og musikklinje

Artikkelen er over 5 år gammel

Fylkesrådmann Georg N. Smedhus i Buskerud foreslår en ekstra million til et felles plansamarbeid for Ringerike, men vil kutte støtte til flybuss og musikklinje.

Fylkesrådmannen la fram sitt forslag til handlingsplan tirsdag. Det endelige vedtaket av Buskerud-budsjettet er det politikerne i fylkestinget som gjør 15. desember.

Flybuss

Da skal de blant annet ta stilling til den fremtidige driften av flybussen.

I rådmannens budsjett er det foreslått at støtten til Askeladden kuttes, slik at man sparer 600.000 kroner i 2017. Buskeruds kollektivselskap Brakar mener at ringerikinger og hadelendinger heller bør kjøres Hønefoss-Sandvika- Gardermoen.

– Støtten til flybussen Hønefoss-Oslo lufthavn ble gitt for å øke antall avganger fra 8 til 12 per dag. Senere har dette blitt redusert til 10 avganger. Det er ikke kjent om tilbudet videreføres uten fylkeskommunal støtte, står det i en merknad til dette punktet.

Musikklinjekutt

Fylkesrådmannen har tidligere signalisert at tilbudet om musikk, dans og dramaskal beholdes bare i Drammen og på Gol. Det grepet opprettholdes i handlingsplanen. I så fall vil musikklinja på Ringerike videregående skole bli lagt ned, og skoleplassene gjøres om til plasser med studiespesialisering.

LES OGSÅ: Regionrådet: – Dette kan vi ikke godta

Der legges det også opp til et 70 prosents kutt i tilbudet i idrettsfag og medier og kommunikasjon.

Disse skoleplassene gjøres i så fall om til studiespesialiseringsplasser.

Plansamarbeid

På plussiden for ringeriksregionen er et forslag om en bevilgning på en ekstra million kroner til et felles plansamarbeid for Ringerike.

– Det prioriteres også midler til felles plansamarbeid med Ringerike. Dette er et pionerprosjekt der kommunene og fylket går sammen om å planlegge Ringeriksområdes fremtid sett i lys av de endringer som vil komme med Ringeriksbanen, står det i en pressemelding fra fylkesrådmannen.

Kommentarer til denne saken