Brudd mellom ledelse og ansatte

Artikkelen er over 17 år gammel

De ansatte og ledelsen ved Hadeland Glassverk må nå ha hjelp fra sentralt hold i LO og NHO for å komme videre i premitteringsprosessen. Kjemien mellom ansatte og ledelse er på et bunnivå, ifølge fagforeningsledelsen.

DEL
Forrige onsdag ble en liste med 22 navn levert ut fra ledelsen ved Hadeland Glassverk. Det skulle være navnene på de ledelsen mente skulle ut i permitteringer ved verket. Dagen etter satte ledelsen og de ansattes representanter seg ned for å videreforhandle. Det ble ganske raskt brudd.

- Vi påpekte overfor ledelsen at ansiennitetsprinsippene skulle gjelde, men de var tydeligvis ikke mottakelige for våre argumenter, sier en meget krass og oppgitt hovedtillitsvalgt, Odd Larsen til Ringerikes Blad.

- På lista vi fikk presentert ,står det navn på folk som har opp til 32 års ansiennitet her ved verket.

- Hvilke prinsipper mener dere ledelsen har fulgt?

- Vi har både tanker og en del mistanker om det, men det ønsker vi å konfrontere ledelsen med på møtene vi skal ha i dag.

- Hva går de mistankene ut på?

- Det skal vi fortelle vår motpart. Jeg har ingen kommentar om det offentlig, svarer Larsen.

- Hvordan reagerer de ansatte på dette?

- Kjemien mellom de ansatte og ledelsen er på et bunnivå. Det har bredt seg en håpløshet her ved verket. Folk eier ikke noe av det vi er så avhengig av, arbeidsglede, lenger, hevder Odd Larsen.

I morgen, midt på dagen, er det ventet at delegasjonene fra så vel LO som NHO er på plass på Jevnaker. Det er representanter fra Norsk Kjemisk Industriarbeiderforbund og Prosessindustriens Landsforbund som ankommer. De er trukket inn etter at partene på torsdagens forhandlingsmøte måtte innse at enighet langt fra var å oppnå. Når dagens møte er over håper fagforeningslederen på en løsning.

- Får vi ikke det, er vi villige til å gå enda et skritt videre. Vi kan ikke akseptere andre grunner enn å bruke ansiennitetsprinsippene under ellers like vilkår, er imidlertid det klare signalet lederen går ut med i forkant. Når så administrerende direktør like klart slår fast overfor vår avis at hun for sin del ikke kan akseptere annet enn å følge et utvidet kompetanseprinsipp for å komme i mål, kan det tyde på at delegasjonene som kommer får nok å hanskes med.

- Hva ligger i at dere er villige til å gå enda et skritt, Odd Larsen?

- Det må vi diskutere med forbundet.

Artikkeltags