Klokken 14.07 lørdag fikk brannvesenet melding om brann i et område med skog og kratt på Øvrevollen ved Nes i Ådal. Mannskaper fra Ringerike og Hedalen ble tilkalt, i tillegg til det lokale brannvesenet på Nes.

Klokken 15.35 meldte Vestviken 110-sentral at de hadde kontroll på brannen. Det har brent om lag 10 mål med kratt og skog, og et uthus ble også tatt av flammene.

– Uthuset er totalskadd. Det var ikke mulig å redde det. Brannvesenet har kontroll på stedet og det er ikke lenger fare for andre bygninger, sier vaktleder Glenn Espen Kustner ved Vestviken 110-sentral.

Brannen oppsto i et område mellom noen gårdsbruk og det var spredningsfare til flere bygninger. Personer som bor i nærheten fikk veiledning fra 110-sentralen om hva de skulle gjøre for å hindre at brannen spredte seg.

Det var brenning av tørt gress som kom ut av kontroll og forårsaket brannen, opplyser operasjonsleder Jarle Hopperstad hos politiet i Hønefoss. Han roser brannvesenet for god innsats i slukkingsarbeidet. Mobilisering fra flere distrikter gjorde at skadene ikke ble mer omfattende.

Øvrevollen ligger ved fylkesvei 243 Hedalsveien, en drøy mil fra tettstedet Nes i Ådal. Det er like ved grensa mellom Buskerud og Oppland fylke, og Ringerike og Sør-Aurdal kommune.