Gå til sidens hovedinnhold

Birger Hungerholdt har sendt konkursvarsel til Bergen-VM

Artikkelen er over 4 år gammel

Birger Hungerholdts Interspons vil slå arrangøren av sykkel-VM i Bergen konkurs om de ikke får 1,8 millioner kroner innen 14 dager, bekrefter han til TV 2.

Sykkel-VM i Bergen i september i fjor ble en stor publikumssuksess, men i regnskapet er det blodrøde tall.

Bergen-VM styrer mot et underskudd på over 50 millioner kroner, og Hungerholdts selskap Interspons er en av cirka 80 kreditorer.

De har et krav på litt over 1,8 millioner, og sendte fredag et konkursvarsel for å få fortgang i tilbakebetalingen.

– Vi sendte brevet fordi arrangøren ikke har betalt i henhold til forfallsdatoer. De skulle ha betalt for lenge siden. De har fått en rekke purringer som de ikke har etterlevd. De har heller ikke holdt oss informert om utviklingen i saken, sier Hungerholdt til TV 2.

Om kravet ikke blir innfridd innen 14 dager, vil Bergen 2017 AS bli begjært konkurs.

– Styret jobber for at kreditorene skal komme best mulig ut av dette. En konkurs vil per i dag ikke være det beste alternativet for kreditorene, sier styreleder Mona Hellesnes i en uttalelse til TV 2.

Interspons hadde oppdraget med å sikre sponsorinntekter til Bergen 2017 AS. Selskapet fikk oppdraget i desember 2014. Selskapet står bak sykkelrittet Tour of Norway og Norges beste sykkellag de siste årene, Joker Icopal. Hungerholdt har også fungert som Edvald Boasson Hagens manager i mange år.

 

Kommentarer til denne saken