I august i fjor flyttet småbarnsfamilien Holm Trondsen fra Oslo til et tilsynelatende rolig villastrøk i Hønefoss. Parkgata viste seg i stedet å være en til tider meget belastet gjennomkjøringsvei.

Spesielt i morgenrushet velger bilister å kjøre om parallellgata for å unngå den lange og saktegående bilkøen i Hønengaten. Daniel Holm er skremt over manglende trafikkvett.

Uro

Bilene kommer tett, og noen kutter også svingen i krysset inn til Parkgata. Holm ser med stor uro på det han kaller hasardiøs og uvettig bilkjøring.

- Med to små barn og hund føler jeg meg utrygg, spesielt i morgen- og ettermiddagstimene, sier han.

En dag i mars hadde Holm en privat trafikktelling og så over 50 gjennomkjøringer på rundt 20 minutter. I fjor høst ble han og hunden nær påkjørt.

- Da kom en bil i ganske stor fart rundt svingen, og det var ikke mye om å gjøre at bilisten traff hunden, sier Holm.

Syklist påkjørt

Familien var også i nærheten da en syklist ble påkjørt i krysset mellom Gullagata og Parkgata. Flere ulykker vil skje om ikke noe gjøres, er han redd.

Foreldrene har nå gjerdet inn eiendommen helt for å sikre barna og hunden. De skulle ønske at det var mulig å gå trygt i gata.

- Slik det er nå, må man være ekstremt forsiktig, sier han.

Familiens treåring har lært seg å sykle, men hun får ikke lov til å sykle alene i Parkgata. Småbarnsfaren foreslår at to fartsdempere blir anlagt, mellom kryssene med Gullagata og Grensegata, og at «Barn leker»-skilt blir satt opp i hver ende.

Holm er klar over at bilistene i dag har lov til å kjøre Parkgata, men han foreslår også at gjennomkjøring forbudt blir innført innenfor visse tidspunkt.