Tronrud blir Norges første Bentley-forhandler

FANTASTISK: Nils Kjetil Tronrud synes at Bentley har fantastiske biler og han liker deres britiske tilnærming til kompromisser.

FANTASTISK: Nils Kjetil Tronrud synes at Bentley har fantastiske biler og han liker deres britiske tilnærming til kompromisser. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nils Kjetil Tronrud satser på et klassisk britisk luksusbilmerke.

DEL

Bentley etablerer seg nå for første gang i Norge, og Nils Kjetil Tronrud blir Bentleys offisielle norske representant.

Hønefossmannen vil etablere en fullverdig forhandler av det tradisjonsrike, britiske bilmerket. Nyetableringen er et samarbeid mellom Bentley Riga, ved Valdis Spredzis, og XPND ved Nils Tronrud.

Forhandlingene startet høsten 2017, og de ble nylig avsluttet etter at en avtale om endelig lokalisering ble signert i forrige uke.

BENTLEY: Nils Kjetil Tronrud blir Bentley-forhandler på Billingstad i Asker i et nybygg, som skal stå ferdig ved neste årsskifte. Inntil videre skal Bentley-bilene selges fra Motorpools lokaler på Billingstad. Illustrasjon: Kritt arkitekter

BENTLEY: Nils Kjetil Tronrud blir Bentley-forhandler på Billingstad i Asker i et nybygg, som skal stå ferdig ved neste årsskifte. Inntil videre skal Bentley-bilene selges fra Motorpools lokaler på Billingstad. Illustrasjon: Kritt arkitekter

Skal selge inntil 60 biler årlig

Åpningen av Norges første Bentley-forhandler skal skje i løpet av første kvartal, i Motorpools nye lokaler på Billingstad i Asker.

Dette skal fungere som en midlertidig løsning inntil nye og spesialtilpassede lokaler i Billingstadsletta 31 er ferdige ved neste årsskifte.

Arbeidet med å ansette leder og serviceleder er i gang, og Tronrud forventer å selge mellom 40 og 60 biler per år.

Hundretalls kunder

Bentley har ifølge en pressemelding fra før av noen hundretalls kunder i Norge. Bilprodusenten er et datterselskap av Volkswagen.

Konsernet har gjort store investeringer i produktutvikling de seneste årene. Resultatet av dette er modeller som Bentayga Hybrid og en helelektrisk modell basert på samme plattform som Porsche.

– Dette er modeller som begge passer godt inn i det norske markedet, mener Tronrud.

Modningsprosess

Etableringen av Bentley Oslo skjer i Bentleys jubileumsår. Det er i 2019 nøyaktig 100 år siden W.O. Bentley produserte sin første prototype i London.

– Det var en modningsprosess å bestemme seg for å gå inn i dette prosjektet. Bilmarkedet i Norge er spesialisert, og i stor endring, noe som setter krav til riktig strategi, sier Nils Kjetil Tronrud.

Men gründerens entusiasme for «startups» gjorde likevel valget enkelt.

Valdis Spredzis kommenterer: – Vi ser fram til nå å kunne tilby kombinasjonen av vår Bentley-ekspertise med Nils Tronruds erfaring fra og kunnskap om det norske markedet.

Nils Kjetil Tronrud

XPND XPND (tidligere Tronrud Holding) feirer i år sitt 25-års jubileum i bilbransjen.

Nils Kjetil Tronrud startet Tronrud Bil AS, som igjen ble til Tronrud Holding AS, i 1993.

Selskapet var Norges største private bilforhandler av BMW, og den største frittstående bilforhandlerkjeden i landet, før Tronrud i 2006 solgte denne virksomheten til Bilia.

Selskapets Billingstad-baserte Motorpool er forhandlere av Land Rover og Jaguar. Det er her at også Bentley Norge åpner sine dører i 2019.

Av øvrige virksomheter i bransjen er XPND partner i Sandven Gruppen AS i Bergen og eier av Volkswagen-forhandlerne Nesbyen Auto AS og Valdres Auto AS.

Artikkeltags