Berit Hætta skal få omfattende kreftbehandling i Tyskland

Berit Hætta sier hun har fått mer pågangsmot av all støtten på Facebook, og har bedre dager til tross for smertene.

Berit Hætta sier hun har fått mer pågangsmot av all støtten på Facebook, og har bedre dager til tross for smertene. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Sykehuset i Tyskland har nå sagt ja til å behandle henne.

DEL

Innsamlingsaksjonen til inntekt for Berit Hættas behandling i utlandet, har nå fått inn 130.000 kroner. Nå har venninnen og støttespilleren Katy Hansen fått bekreftet at sykehuset i Tyskland vil tilby henne behandling.

– Det første oppholdet vil bli på tre uker, opplyser hun.

Kun livsforlengende her hjemme

Berit Hætta har kreft med spredning, og får kun livsforlengende cellegift i Norge. I flere uker har Katy Hansen organisert innsamlingen, som nå gjør det mulig å prøve behandlingen i Tyskland.

LES OGSÅ: Overveldet over støtte til kreftbehandling

Da de nådde 100.000 kroner, tok de sjansen på å kontakte sykehuset. Hætta regner med at det vil koste 150.000 kroner å reise til Tyskland og komme i gang med behandlingen.

–Håpet om å bli bedre er betydelig større nå, altså. Uten Katy hadde ikke ting skjedd, sier Hætta til Ringerikes Blad.

Det gjenstår å bestemme tidspunkt for avreise og behandling, opplyser hun.

– Cellegift og hypertermisk behandling

Hansen har kontakt med legen i Tyskland.

Katy Hansen.

Katy Hansen. Foto:

– Han skisserer en behandling som er omtrent sånn: Han vil fortsette med den samme cellegiften som hun har fått her i Norge, fordi hun har respondert positivt på den, i tillegg vil hun få komplementær behandling med noe som kalles hypertermisk behandling og i tillegg intravenøse tilskudd av antioksidanter, vitaminer og mineraler, samt homeopatisk medisin.

– Hypertermi er at de varmer opp kreftsvulsten, for kreftsvulster tåler ikke varme veldig godt. De vil også varme opp hele kroppen hennes om de mener at hun vil tåle det. Hun vil få magnetterapi og fysioterapi. De vil også gi henne immunmodulerende behandling for å styrke immunforsvaret. Hun vil også få ozonterapi, oksygenterapi og magnetfeltterapi.

Berit Hætta er veldig glad for at gavmilde Facebook-brukere nå gir henne muligheten til behandling.

– Jeg er SÅ glad om dagen! sier hun.

Krever erstatning

Samtidig som hun kjemper for å få behandling i utlandet, behandles saken hennes av Norsk pasientskadeerstatning (NPE).

Hætta mener hun fikk diagnosen tarmkreft altfor sent, og at hennes prognoser kunne vært bedre om hun ble sjekket for kreft med en gang hun kom til legen med magesmerter.

Artikkeltags