Gå til sidens hovedinnhold

Jordskred på Flå stanset bergenstoget

Artikkelen er over 3 år gammel

Bergensbanen hadde mandag ettermiddag buss for tog.

OPPDATERT: Bergensbanen åpnet igjen klokken ett natt til tirsdag. Det er nå normal togtrafikk på strekningen, melder Bane Nor.

Ras tok med seg flere meter jordmasse

Bergensbanen er stengt mellom Trolldalen og Flå etter at en elv på avveie tok med seg flere meter av jordmassen under skinnegangen. Bane Nor sier til NTB at linjen trolig er stengt til klokken 18 mandag kveld.

– Vi kjører buss fra Hønefoss til Nesbyen, men vi har hatt utfordringer med å skaffe nok busser; det var ett av togsettene som ble stående i tre timer, sier Håkon Myhre, pressetalsperson i NSB til NTB.

På Sørlandsbanen er det stengt mellom Vennesla og Nelaug fordi det er problemer med strømtilførselen. NSB organiserer busstransport og ifølge Bane Nor vil strekningen være stengt hele mandag.

I tillegg var rutene mellom Nordagutu og Skien og Jevnaker og Hval nede på grunn av manglende strømtilførsel og vann på sporene. Da fire ruter var nede, slet NSB med å skaffe nok busser.

– Vi er midt i høstferien nå, og har for øyeblikket ikke nok busser for alle de reisende. For våre reisende er dette veldig trist, og vi jobber på spreng for å få nok busser, sa Myhre.

Bane Nor oppfordrer reisende til å holde seg oppdatert med NSB-appen.

(©NTB)

Les også

Hold på paraplyen i dag, men regnet går over

Hold deg oppdatert uansett hvor du er!

Last ned appen ringblad.no, og få varsel på mobilen om de viktigste hendelsene og nyhetene.

For Iphone

For Android

 

Kommentarer til denne saken