Hotellet får nå en kapasitet på 250 rom i tillegg til en ny konferansesal på 297 kvadratmeter.

- Vi utvidet hovedbygget i 2001, nettopp fordi vi trengte større konferansesal, forteller Tord Moe Laeskogen.

- Nå har hotellet fått en egen fristilt konferansesal nettopp med tanke på videre utbygging i fremtiden.

Miljøvennlig hotell

Sundvolden Hotel går over fra oljefyring til egen pelletssentral. Pelletssentralen har blitt bygget i samarbeid med Ringeriks Kraft og har en kapasitet på 2,5 gigawattimer.

- Vi setter strenge krav til oss selv når det gjelder dagens miljøkrav og vil være Co2-nøytrale med fyring av trepellets, forteller Laeskogen.

- Kunstverk som markerer området

I galleriet vil det henge bilder av forskjellige kunstnere.

- Vi starter med å henge opp bilder fra Ringeriksregionen av de fire årstidene, sier Laeskogen.

- Det er viktig for oss at gjestene får se hvilken region vi ligger i og får en følelse av hva de kan oppleve av blant annet den vakre naturen i regionen vår.

Ved åpningen av nybygget vil bildene bli hengt opp i kulverten og i nybygget. Utstillingen består av 30 bilder fotografert av Asle Svarverud, hvorav ti skal henge på hotellet permanent. De resterende bildene vil selges, og overskuddet går til veldedighet.

- Vi ønsker å skape et unikt miljø på de nye rommene. Rommene er litt annerledes enn standard hotellrom. Vi har valgt å sette inn en bred enkeltseng istedenfor to senger. Mange setter gjerne sengene sammen, så disse rommene er i realiteten enkeltrom med brede senger. På rommene i nybygget vil også kunsten variere.

Utstillingene settes sammen i samarbeid med Galleri Semmingsen i Oslo.

Den offisielle åningen av nybygget på Sundvolden Hotel er 20. august.