Frigir navn på drept 17-åring i Bærum

Av

Det var 17 år gamle Johanne Zhangjia Ihle-Hansen som ble drept av sin stebror, 21 år gamle Philip Manshaus, opplyser politiet.

DEL

Navnet ble offentliggjort på politiets pressebrifing mandag ettermiddag på Politihuset i Oslo. 17-åringen ble drept i familiens hjem på Eiksmarka i Bærum lørdag ettermiddag, før angrepet i moskeen i Bærum.

Terrorsiktede Philip Manshaus (21) ble i Oslo tingrett mandag varetektsfengslet i fire uker, de to første i full isolasjon. 21-åringen vil i samtlige uker være underlagt brev- og besøksforbud.

Ble ikke hørt

Retten tar dermed påtalemyndighetens begjæring til følge, og ifølge kjennelsen er det etter rettens syn reell og konkret fare for at den siktede vil forsøke å fjerne spor eller påvirke vitner eller eventuelle medskyldige i saken, dersom han ikke varetektsfengsles.

LES OGSÅ: Politiet: Moskéskytingen i Bærum var et forsøk på en terrorhandling 

Den terrorsiktede 21-åringen Philip Manshaus' forsvarer, advokat Unni Fries, opplyste etter fengslingsmøtet mandag at hennes klient begjærte seg løslatt. Han ble ikke hørt av Oslo tingrett.

Erkjenner ikke straffskyld

I kjennelsen kommer det også fram at retten mener det er sterk grad av sannsynlighet for at den siktede 21-åringen vil begå nye lovbrudd av samme karakter dersom han ikke fengsles.

Manshaus ankom fengslingsmøtet mandag både forslått og smilende. Under fengslingsmøtet kom det også fram at Manshaus ikke erkjenner straffskyld.

– Akkurat nå er status at han ikke erkjenner straffskyld, og det er det dere kommer til å få vite, sa hans forsvarer Unni Fries.

LES OGSÅ: Politi til stede på Id-feiring etter moskéangrep: – Vi føler oss trygge i Hønefoss 

Artikkeltags