Tok med seg suksessbloggen fra Jevnaker til Bjoneroa: – Det har tatt helt av, sier Nina og Jan-Anders

BESTSELGERE: Nina viser fram sin egenproduserte kalenderbok og Lill Davinci-rammen. Jan-Anders har minstejenta Oda (7 måneder) på armen.

BESTSELGERE: Nina viser fram sin egenproduserte kalenderbok og Lill Davinci-rammen. Jan-Anders har minstejenta Oda (7 måneder) på armen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

For fire år siden startet ekteparet Nina (32) og Jan-Anders (36) Maaø-Ruden bloggen «Småbarnsforeldre». Ingen ante hvilket omfang bloggen skulle få.

DEL

I 2016 startet de også nettbutikk, og i 2017 har de omsatt for 7,5 millioner kroner, nesten fire ganger så mye som året før.

Bloggen har 40.000 lesere i uka. Den handler rett og slett om små og større dagligdagse hendelser enhver barnefamilie kjenner seg igjen i. Alt fra mat til aktiviteter og praktiske råd.

Her markedsfører Nina og Jan-Anders nettbutikken «kosmedkaos». Butikken selger i hovedsak hobbyartikler til barn, men har også andre praktiske produkter for barnefamilier.

– Målet er at barna skal gjøre ting selv i stedet for å sitte og se de voksne gjøre det for dem. Derfor skal produktene være enkle, kreative, praktiske og anvendelige, sier Jan-Anders til avisen Hadeland.

I tillegg er bedriften å finne på flere sosiale medier, deriblant på Facebook med siden «Idébank for småbarnsforeldre». Den har over 80.000 følgere.

LES OGSÅ: Nå kan hun bli Årets mammablogger

Flyttet fra Jevnaker

I 2016 flyttet ekteparet fra Jevnaker til Bjoneroa. De har fem barn fra sju måneder til ti år.

– Vi fant drømmehuset vårt i Bjoneroa. Enkelte stusset over valget vårt, men vi har aldri angret. Lokalbefolkningen har tatt godt imot oss. Vi utgjør jo et godt bidrag til grendeskolen, ler Nina.

Hun er mer enn gjennomsnittet kreativ og gleder seg over alt hun kan skape.

– Vi elsker det vi holder på med. Jeg leter hele tiden etter nye ideer og vinklinger, og tar med meg erfaringer både fra eget liv og fra folk vi møter. Deretter leter vi etter produkter eller utvikler egne, sier fembarnsmoren.

LES OGSÅ: – Jeg vil lage bråk om signalene dere sender ut

GRÜNDERE: Jan-Anders og Nina Maaø-Ruden har nesten firedoblet omsteningen i sin nettbutikk fra i fjor.

GRÜNDERE: Jan-Anders og Nina Maaø-Ruden har nesten firedoblet omsteningen i sin nettbutikk fra i fjor. Foto:

Suksess med rammer og kalenderbok

Nina og Jan-Anders har sikret seg agenturet i Norden på Lill Davinci-rammen. Dette er en ramme hvor du kan oppbevare inntil 50 ark.

– Det har tatt helt av. Siden april i 2016 har vi solgt 20.000 rammer bare i Norge. Vi startet med å ta inn noen få, og nå fyller lagerbeholdningen flere containere, sier Jan-Anders.

Selv om rammen egner seg for forskjellig bruk, har markedsføringen vært rettet mot barnefamilier.

– Vi som har barn kjenner til dilemmaet når barn stadig kommer hjem med tegninger fra barnehagen eller skolen. Denne rammen kan samle disse kunstverkene gjennom flere år, sier han.

En annen bestselger er kalenderboken Kos med Kaos, som Nina har utviklet. Denne selges det omkring fire tusen eksemplarer av i året.

SALGSSUKSESS: Jan-Anders demonstrerer Lill Davinci-rammen.

SALGSSUKSESS: Jan-Anders demonstrerer Lill Davinci-rammen. Foto:

Forsiktig markedsføring

Allerede kort tid etter åpningen av utsalget, viser det seg at lokalene i Bjoneroa er blitt for små.

– Vi har for liten plass til både nettbutikk, utsalg og lager. Vi må derfor tone ned markedsføringen inntil vi finner større lokaler, sier Jan-Anders.

Det er ingen tvil om at bedriften blir i Bjoneroa.

– Vi har kommet til Bjoneroa for å bli, derfor leter vi i nærmiljøet, sier Nina.

Sa opp for å jobbe her

I dag sysselsetter bedriften 2,5 årsverk. I tillegg til ekteparet jobber også Silje Struksnæs fra Bjoneroa i bedriften. Hun sa opp jobben som sykepleier for å jobbe for gründerne.

– Jeg er en kreativ person og stortrives med både produktene og konseptet. Da jeg fikk muligheten til å jobbe med «Kos med Kaos» var jeg aldri i tvil. I tillegg er det en kjempebonus å få jobbe på bygda, sier Struksnæs.

På spørsmål om hvor dette skal ende, er ekteparet samstemt.

– Det skal ikke ende, dette er begynnelsen og vi gleder oss til fortsettelsen, sier de.

Artikkeltags