Gå til sidens hovedinnhold

Lokale banker kutter renta

Artikkelen er over 5 år gammel

Tolv dager etter at Norges Bank senket styringsrenta til rekordlavt nivå, følger to lokale banker etter.

17. mars ble styringsrenta satt ned til rekordlave 0,5 prosent. Nå melder to lokalbanker at de senker sin rente.

Sparebank 1 Ringerike Hadeland har besluttet å redusere renta på boliglån med inntil 0,15 prosentpoeng, opplyser banken i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Prioriterer de unge

– Vi har i første omgang valgt å prioritere de unge med relativt nyetablerte boliglån, forteller administrerende banksjef
Steinar Haugli i Sparebank 1 Ringerike Hadeland.

– Selv om rentenivået er svært lavt, er inngangsbilletten til egen bolig i bankens markedsområde høy. Vi bor i et attraktivt område av landet med stort potensial for vekst, og dette reflekteres i boligprisene, forteller banksjefen.

LES OGSÅ: 300.000 av oss tåler ikke høyere boligrente 

Utfordrer bankene

Det rekordlave rentenivået utfordrer bankene med en stadig synkende rentemargin. Sparebank 1 Ringerike Hadeland tilbyr nå boliglån med 3 års binding til 1,95 prosent. Laveste nominelle rente for boliglån for unge blir 2,20 prosent. Renteendringen gjelder fra 1. april 2016 for nye lån.

Banksjef Per-Arne Hanssen i Hønefoss Sparebank melder tirsdag ettermiddag også om rentenedsettelse på inntil 0,15 prosentpoeng på utlån og innskudd.

For nye kunder vil dette gjelde fra og med 30. mars, mens eksisterende kunder må vente til 27. mai.

Storbanken DNB, som også er i Hønefoss, satte ned renta i forrige uke. Tirsdag ettermiddag følger også Nordea etter, skriver E24.
 

Kommentarer til denne saken