Avis: Bård Hoksrud går av

GLEDE I ÅDAL: Ole Ringerud (til venstre) har grunn til å smile. I fjor høst tok han imot statssekretær Bård Hoksrud (til høyre) på Ringmoen. Nå ser det ut til å gå mot en løsning for krysset, etter at kommune, fylke og vegvesen har vært i møte.Foto: Frode Johansen

GLEDE I ÅDAL: Ole Ringerud (til venstre) har grunn til å smile. I fjor høst tok han imot statssekretær Bård Hoksrud (til høyre) på Ringmoen. Nå ser det ut til å gå mot en løsning for krysset, etter at kommune, fylke og vegvesen har vært i møte.Foto: Frode Johansen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Fra flere kilder har Telemarksavisa fått bekreftet at Bård Hoksrud i dag går av som statssekretær i Samferdselsdepartementet.

DEL

Hoksrud blir da ventelig gitt avskjed i nåde når regjeringen samles på slottet til statsråd senere i dag. Etter det TA kjenner til er tanken at han skal tilbake til Stortinget som stortingsrepresentant og at han da skal inn i helse- og omsorgskomiteen. Dette er imidlertid ikke bekreftet.

TA har heller ikke fått kontakt med Bård Hoksrud selv, noe som i seg selv er uvanlig, men som trolig bare understreker at avskjeden er holdt tett inntil brystet og at det er veldig få, også i Frp, som er klar over at dette vil skje nå.

Det har heller ikke vært mulig å få kontakt med Kristian Norheim, som nå møter på Stortinget mens Hoksrud er statssekretær.

Vært veldig aktiv

Som statssekretær har Bård Hoksrud vært usedvanlig aktiv. Da Frp hadde landsmøte tidligere i våres hadde Dagbladet gjennomført en undersøkelse for å se hvilke statssekretærer som var mest synlige i media. Bård Hoksrud var helt overlegen alle andre. Trolig har han vært mer i media enn mange av statsrådene i regjeringen også.

Hoksrud har vært høyt og lavt og reist over det meste av landet, for å legge grunnlaget for det han selv mener er en best mulig samferdselspolitikk.

Hvorfor Bård Hoksrud går av nå vet ikke TA årsaken til. Men han har tidligere signalisert at han på et gitt tidsrom kunne tenke seg tilbake til Stortinget. Det ser ut til at dette tidspunktet, rett før sommeren og en kommende valgkamp, passer ham bra. Som stortingsrepresentant vil han ha tid til å drive valgkamp for partiet, både sentralt og lokalt, fra juni og fram til valgdagen, siden Stortinget ikke møtes igjen før i begynnelsen av oktober. Dette ville vært vanskelig hvis han skulle fortsatt som statssekretær, der arbeidsbelastningen ville vært en helt annen, også gjennom sommeren og den kommende valgkampen.

Bypakka på plass

Noe av det siste Bård Hoksrud har fått på plass som statssekretær blir da bypakka for Grenland, som gikk gjennom i regjeringen forrige fredag. En bypakke som Frp har vært imot, men som Bård Hoksrud fikk ansvaret for å lose gjennom i departementet og regjeringen.

Skulle det være slik TA har fått antydet, at Bård Hoksrud går til helsekomiteen på Stortinget vil han ikke bli arbeidsledig der heller med det første. Der venter en rekke saker med stor viktighet for Telemark.

Hoksrud har også vært aktiv for ringeriksregionen.

Hoksrud om ...

... krysset på Ringmoen:

   ... Ringeriksbanen:

... ny E16 over Sollihøgda:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken