Glassmester Leif Tore Brenna avbildes på Hadeland Glassverks frimerke som lanseres 15. juni.

Glassblåsertradisjonen går langt tilbake i norsk historie. I Norge vokste glassindustrien fram allerede rundt 1760. At 250 år gamle Hadeland Glassverk er landets eldste industriforetak og spiller en viktig rolle i formidling av historie og kulturarv, er nettopp noe av begrunnelsen for at Glassverket nå får sitt eget frimerke.

– Det er vel litt tilfeldig at det er jeg som avbildes, men det er klart det er artig for den nærmeste familien, sier Brenna.

For å lage glassverkets frimerke er den fineste frimerkekunsten tatt i bruk. Metoden heter gravyr.

– Jeg har gravert motivet i 1/1 størrelse i en stålplate. Det gjøres med en nål og gir et grafisk uttrykk, forklarer kunstner Arild Yttri. Det er han som har formgitt og gravert frimerket. Flere ganger har han tatt turen til glasshytta for å la seg inspirere.

– Jeg blir alltid like fascinert av hvordan håndverk blir til. Mens glasshytta og gutta som arbeider der har en røff og tøff stil, er det de lager så utrolig sart og vakkert, forklarer han.

Yttri mener glassblåsingen er selve essensen av Hadeland Glassverk.

– Derfor ønsket jeg å lage et enkelt motiv hvor dette kom tydelig fram, sier han.

Årlig gir Posten ut rundt 30 nye frimerker.

– Vi er stolte og veldig fornøyde. Det er ingen selvfølge for en bedrift å få sitt eget frimerke, sier drifts- og markedsdirektør ved Hadeland Glassverk, Kari Roll-Mathiesen.

Lanseringen av frimerket vil finne sted på Hadeland Glassverk 15. juni.