Anne Marte og Kristoffer fikk gjev invitasjon: – En ære

TIL ITALIA:  Kristoffer Evang og Anne Marte Ruud Evang VED Ask gård Foredling AS i Åsbygda.

TIL ITALIA: Kristoffer Evang og Anne Marte Ruud Evang VED Ask gård Foredling AS i Åsbygda. Foto:

ASK Gård foredling er, som de første fra Norge noen gang, invitert til den Italienske sommelier foreningen (AIS).

DEL

Det skriver selskapet i en pressemelding.

– Det er en stor ære for ASK å bli invitert til Italia, selve grunnsteinen i spekemat, sier Anne Marte og Kristoffer Evang i Ask gård foredling.

Ask gård er invitert til arrangementet IL DESCO i Lucca for å kombinere norsk spekemat og italiensk vin. Førstkommende fredag skal den lokale produsenten holde et foredrag, blant annet om hvordan de har tolket italienske tradisjoner basert på norske råvarer og norsk gane.

– Italia har vært vår inspirasjon hele veien, da vi liker spekemat med lite salt og lang modning, skriver ekteparet Evang.

Ask gård, som ligger tett på grensa mellom Ringerike og Jevnaker i Åsbygda, har vunnet en rekke priser for sine produkter.

LES OGSÅ: Ask gård vant matpris: Nå skal de utvikle en helt ny salami

Artikkeltags