Kaia (57) slutter som rektor – nå søkes hennes erstatter

Rektor ved Ringerike videregående skole, Kaia Erlandsen.

Rektor ved Ringerike videregående skole, Kaia Erlandsen. Foto:

Fristen for å søke jobben er 18. februar.

DEL

I slutten av januar ble det klart at Kaia Erlandsen gir seg som rektor ved Ringerike videregående skole, og at hun har fått tilsvarende stilling i Lier.

Må finne nye rektor

Erlandsen kom fra stillingen som rektor ved Polarsirkelen videregående skole i Nordland i 2016, hvor hun hadde vært i åtte år.

Oppsigelsen betyr at Buskerud fylkeskommunen må finne en erstatter. Nå er stillingen lyst ut, med søknadsfrist 18. februar.

– Vi søker nå en tydelig og engasjert rektor som ønsker å utvikle skolen i tett samarbeid med de ansatte. Er du den som skal lede Ringerike videregående skole inn i framtiden? spør fylkeskommunen i annonsen, som ligger på deres nettside.

Krevende jobb

Tydelig og engasjert har også Erlandsen vært, og har gjort seg bemerket særlig i debatten omkring sentralisering av skoletilbud, da særlig vist engasjement for å bevare musikklinjen og idrettslinjen, og framtidig utbygging av Ringerike videregående skole.

Hun har heller ikke lagt skjul på at det er krevende å være skoleleder i dag.

– Jobben er mer krevende i dag enn tidligere, sa hun til Ringerikes Blad i fjor, i forbindelse med lavt søkertall til rektorstilling ved Hønefoss videregående skole.

En jobb som for øvrig gikk til Torunn Mathisen.

Det har vært flere ansettelser i rektorstillinger de siste månedene. Her er de siste sakene:

Artikkeltags