Streikefaren avblåst: Gjøvikbanen går som normalt

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Nesten 14 timer på overtid kom fagforbundet Delta og Bane Nor til enighet i meklingen om tariffavtale. For  LO Stat fortsetter meklingen.

DEL

Det var varslet at 101 ansatte i Bane Nor ville gå ut i streik fra tirsdag om det ikke ble enighet, noe som ville ramme Gjøvikbanen, Kongsvingerbanen og stasjoner i Trøndelag.

Tirsdag ettermiddag kom YS-forbundet Delta og Bane Nor fram til en avtale.

Det er imidlertid fortsatt fare at 68 LO Stat-organiserte ansatte i Bane Nor blir tatt ut i streik. Meklingen fortsetter, med risiko for brudd. En konflikt vil ramme Dovrebanen og Rørosbanen torsdag. Flere strekninger kan bli berørt allerede fra fredag morgen hvis det bryter ut streik.

Arbeidstid

Hovedtemaet i meklingen har vært arbeidstidsordninger. Delta mener den nye tariffavtalen legger til rette for forsvarlige arbeidstidsordninger gjennom vernebestemmelser og lokal medbestemmelse på turnus.

Det ble også enighet om lønnsoppgjør for 2017, der alle Deltas medlemmer får et generelt tillegg på minimum 7.000 kr, med virkning og etterbetaling fra 1. april 2017.

Akseptabelt

– Meklingen har vært krevende, men vi har fått en akseptabel løsning, sier Deltas 1. nestleder og YS Spekter-leder Lizzie Ruud Thorkildsen i en pressemelding.

Det er fortsatt noen spørsmål som gjenstår, og Delta forventer at Bane Nor bidrar til å finne løsninger gjennom utvalgsarbeid og i det kommende lønnsoppgjøret.

Det er LO-forbundene Norsk Jernbaneforbund og Norsk Lokomotivmannsforbund, samt Delta som representerer de ansatte i Bane Nor. Motparten i meklingen er arbeidsgiverforeningen Spekter.

Artikkeltags