Frp foreslår ølsalg på bensinstasjonene

– Vi ønsker å likebehandle bensinstasjonene og kioskene med dagligvarebutikkene, sier Bård Hoksrud (Frp), stortingsrepresentant og medlem av programkomiteen.

– Vi ønsker å likebehandle bensinstasjonene og kioskene med dagligvarebutikkene, sier Bård Hoksrud (Frp), stortingsrepresentant og medlem av programkomiteen. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Et flertall i Frps programkomité vil tillate ølsalg på kiosker og bensinstasjoner her i landet. Argumentet er likebehandling. – Uaktuelt, sier Høyre.

DEL

– Vi ønsker å likebehandle bensinstasjonene og kioskene med dagligvarebutikkene, sier Bård Hoksrud (Frp), stortingsrepresentant og medlem av programkomiteen til Vårt Land.

Han sier at det ikke handler om økt tilgjengelighet.

– Programpunktet handler om prinsipper. Når grensene mellom særlig bensinstasjoner og dagligvarebutikker forsvinner, må regelverket tilpasses, sier han.

Flertallet i komiteen skriver at kiosker og bensinstasjoner gis «anledning til å søke om salgsbevilling for alkoholdige drikkevarer på lik linje med dagligvarenæringen for øvrig». Et mindretall i programkomiteen tar dissens og vil stryke punktet.

Stortinget vedtok i 1998, mot stemmene til Høyre og Fremskrittspartiet, at bare dagligvarebutikker skal få kommunal bevilling til å selge øl. I dag har Høyre snudd.

– Dette er ikke et forslag som vil få Høyre sin støtte. Dette vil betydelig forandre tilgangen til alkohol og det er en helt ny retning i norsk alkoholpolitikk, sier Tone W. Trøen, helsepolitisk talsperson i Høyre.

– I Norge har vi lyktes med å ha et klart skille mellom bilkjøring og alkohol. Som har spart mange liv. Dette vil rokke ved den politikken, sier hun til NTB.

Artikkeltags