Shell/7-eleven i Dalsbråten er bare én av 22 bensinstasjoner som nå blir en del av eiendomsporteføljen til Aka. Det offentliggjorde selskapet i en pressemelding lørdag.

Stasjonen på Nes i Ådal er også en del av oppkjøpet.

– AKA har hatt bensinstasjoner i eiendomsporteføljen siden juni 2015, forteller daglig leder Paal Haakensen.

– Nå øker vi fra to til 24 stykker, og det mener jeg vi skal håndtere godt. Alle stasjonene er i dag profilert som Shell/7-Eleven, og vi har etter hvert tilegnet oss god kunnskap om hvilke krav og rutiner også denne type leietaker har.

LES OGSÅ: Aka har rundet 300.000 kvadratmeter handelseiendom

Blir YX

Samtlige stasjoner har lange leiekontrakter med selskaper i Reitangruppen. Om to år bryter Reitan samarbeidet med Shell, og alle stasjonene blir i stedet til YX/7-eleven.

LES OGSÅ: Reitangruppen tar tilbake egne stasjoner og etablerer YX 7-Eleven

– Planen fremover er nå å gjøre unna en del nødvendige arbeider på eiendommene, i samarbeid med Reitangruppen, sier investeringssjef Hallvard Thoresen.

 

– Gode handelspunkter

Aka er mest kjent for å være en stor eier innen dagligvare, men Thoresen har stor tro på den nye investeringen, selv om den ligger litt utenfor selskapets hovedsatsing.

– Hvilken handelskategori en leietaker tilhører er nødvendigvis ikke avgjørende for et eiendomskjøp – oppfyller eiendommen de kriteriene vi har satt internt, vil den alltid vurderes som en potensiell god investering.

– Denne porteføljen var interessant ikke bare fordi leietakeren er solid og profesjonell, og kontraktene er lange, men også fordi eiendommenes beliggenheter er svært gode. Dette er virkelig gode handelspunkter – her er det alltid mye folk på farten og stor trafikk. Dette var derfor en handel vi ikke kunne si nei til.

 

Mat på topp

Reitan Convenience blir nå Akas tredje største leietaker i antall leieforhold. Kiwi og Rema 1000 har fortsatt flest kontrakter med Aka, opplyser selskapet.

De fleste nye eiendommene ligger sentralt på Østlandet, men Aka har også kjøpt stasjoner i Sør- og Midt-Norge. Se fullstendig oversikt her (ekstern link)