Aka har hatt et godt år – det markerer de med milliongave til kreftforskning

Paal Haakensen og Hallvard Thoresen fra Aka overrakte milliongave til Kristin Reinertsen og Stein Kaasa ved avdeling for kreftbehandling ved Oslo universitetssykehus.

Paal Haakensen og Hallvard Thoresen fra Aka overrakte milliongave til Kristin Reinertsen og Stein Kaasa ved avdeling for kreftbehandling ved Oslo universitetssykehus. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter et av Akas aller beste år i historien, velger de å gi en million kroner til forskning på brystkreft. Aka-gründeren har helt personlige grunner for å støtte nettopp dette formålet.

DEL

Aage Thoresen forteller hvorfor selskapet har utvidet julegavebudsjettet med en million kroner i år:

– Julegaven vi har bidratt med i år har en forhistorie, forteller Thoresen i en artikkel på nettsidene til Aka.

Fikk nye perspektiver

– I 2012 oppdaget min eldste datter Marte en kul i brystet. Det skulle vise seg å være det som er mange kvinners største mareritt, nemlig brystkreft, sier han.

– Det endte godt for Marte – uvirkelig godt. I dag er hun en frisk, stolt og lykkelig mamma til tvillingene Herman og Hedda.

– En erfaring som dette gir nye perspektiver, forteller Marte Thoresen i artikkelen.

– Man ønsker av hele sitt hjerte at andre skal slippe å oppleve det samme. Faktum er imidlertid at altfor mange opplever å bli syke, og ikke alle er så heldige som meg.

Overrakte milliongave

Aka og Thoresen-familien ønsket derfor å krone sitt jubileumsår med en gave til Oslo universitetssykehus. Sykehuset leder an i kreftforskning generelt og i forskningen rundt brystkreft spesielt.

Daglig leder Paal Haakensen og investeringssjef Hallvard Thoresen overrakte derfor nylig en sjekk på en million kroner til overlege Kristin Reinertsen og avdelingsleder Stein Kaasa ved avdeling for kreftbehandling ved Oslo universitetssykehus. 

– Jeg er stolt over å jobbe for et selskap og for en familie som viser denne raushet, sier Haakensen i Aka-artikkelen. 

– Vi jobber tett på handelsbransjen, som har lange tradisjoner for å ta samfunnsansvar. AKA føyer seg inn i rekken av aktører som gjør noe uegennyttig for at verden skal bli et litt bedre og varmere sted. Det synes jeg vi har lov til å være stolte av, sier Haakensen.

LES OGSÅ: Aka satser stort på bensinstasjoner, og tar over denne

Flere gaver

Aka har også gitt et betydelig beløp til Frelsesarmeen før jul, slik de har gjort gjennom mange år.

– Selskapet er privilegert, sier Aage Thoresen.

– Vi har mer enn normalt lojale og solide samarbeidspartnere. Vi inspireres daglig av ambisiøse og krevende butikksjefer og kjøpmenn som får fram det beste i oss. I tillegg har Aka særdeles dyktige og motiverte medarbeidere, sier Thoresen i artikkelen på aka.no.


 

Artikkeltags