400 på åpning av Vassfarkoia

FORNØYDE: Kjetil Sudgarden (til venstre) er initiativtaker til Vassfarkoia og har lagt ned mye arbeid på den som byggtegner, byggeleder og dugnadssjef på den nye koia. Han har opplevd ei stolt helg sammen med lederen i Ringerikes Turistforening, Per Stubbraaten.

FORNØYDE: Kjetil Sudgarden (til venstre) er initiativtaker til Vassfarkoia og har lagt ned mye arbeid på den som byggtegner, byggeleder og dugnadssjef på den nye koia. Han har opplevd ei stolt helg sammen med lederen i Ringerikes Turistforening, Per Stubbraaten. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Interessen var overveldende da Ringerikes Turistforening (RT) åpnet Vassfarkoia for publikum og innvielse i helgen.

DEL

Men så er det også første gang på 48 år at RT åpner ei ny turisthytte.

- Nå kan folk gå skauleis og bo på koiene våre, fra Hønefoss til Vassfaret, sa en begeistret turistleder, Per Stubbraaten til et fullsatt tun utenfor Vassfarkoia.

Mange godord

Det var ikke bare RT-lederen som var begeistret. Både under talene ute, og under festmiddagen om kvelden kom Den Norske Turistforeningens Sverre A. Larsen, og ledere for naboforeningene Hadeland Turlag, Oslo og Omegn turistforening, og Drammen og Opland turistforening, en rekke tidligere RT-ledere og andre inn på den nye koias fortreffelighet og den resolutte måten en luftig plan har blitt omsatt til realitet på.

Hallingdalspatriot og riking Olav Thon, en sentral sponsor til Vassfarkoia, var opptatt med et millionprosjekt i Brussel i helgen, men sendte hilsen til åpningen og ønsket lykke til både til Flå kommune og RT.

En glad Flå-ordfører, et snekkerfirma fra Flå som har hatt mye arbeid med den nye koia og nyutnevnt koiesjef, Steinar Steinarson - også fra Flå - ga sitt besyv med i hyllingen av koia, den største og fineste RT har. Huset er på 84 kvadratmeter, pluss uthus og overbygd uteplass og har 17 sengeplasser.

Bygningen har kostet omtrent 2,1 millioner kroner av RTs egne midler, Thon-midler og tippemidler. Det ligger en durabelig dugnadsinnsats bak den nye koia. Byggekomiteen har vært Kjetil Sudgarden, Ole Martin Høgfoss, Marianne Aasen, og Rune Thorsen.

Artikkeltags