Naboer tar ikke stilling til søksmål enda

Dag-Kjetil Holtane-Berge, Maria Holtane-Berge og Anita Johbraaten i Utstranda Velforening på Utsikten, velforeningens alternativ til minnested etter 22. juli.

Dag-Kjetil Holtane-Berge, Maria Holtane-Berge og Anita Johbraaten i Utstranda Velforening på Utsikten, velforeningens alternativ til minnested etter 22. juli. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Onsdag ble det kjent at regjeringen har bestemt at Utøyakaia er valgt som nasjonalt minnested etter tragedien på Utøya 22. juli 2011.

Enkelte naboer har gått hardt ut mot plasseringen, og ønsker heller at minnestedet skal plasseres på Utsikten. Men statsråden har sagt at han ikke ønsker å utrede et alternativ som ikke er aktuelt.

I en pressemelding onsdag opplyser Utstranda Vel:

"Først når byggesaken er behandlet på vanlig måte i Hole kommune vil de naboene det gjelder ta stilling til et søksmål relatert til naboloven §2".

Videre skriver velforeningen at den fortsatt mener at Utsikten burde vært utredet.

– Vi håper at alle berørte parter kan ha en dialog for å komme frem til en omforent løsning om denne saken.

Videre skriver velforeningen at når statsråd Sanner nå har valgt Utøyakaia, omfattes ikke det valget av en statlig plan.

– Staten må da først bestemme seg for hva de ønsker å bygge. Deretter, i tråd med plan- og bygningsloven, søke omregulering og byggetillatelse med Hole kommune som saksbehandler.

LES OGSÅ:

Artikkeltags