22. juli-minnesmerke skal settes opp utenfor Domkirken i Oslo

Oversiktsbilde av blomsterhavet utenfor Domkirken etter terrorhandlingene i Oslo og på Utøya den 22. juli.
Foto: Erlend Aas / Scanpix .

Oversiktsbilde av blomsterhavet utenfor Domkirken etter terrorhandlingene i Oslo og på Utøya den 22. juli. Foto: Erlend Aas / Scanpix . Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

1.100 jernroser smidd av kunstnere over hele verden skal samles til et minnemonument for 22. juli og plasseres utenfor Domkirken i Oslo.

DEL

I et og et halvt år har smed Tobbe Malm og hans kollega Tone Mørk Karlsrud forsøkt å få et svar fra Oslo kommune om hvor de kan plassere et minnesmerke de skal sette sammen av over 1.000 jernroser de har fått tilsendt av folk fra hele verden.

Tirsdag ble Oslo kommune, Kirken og Malm enige om at minnesmerket hører hjemme på plenen utenfor Domkirken, ifølge Aftenposten.

Det skjer etter at domprost i Oslo, Anne May Grasaas, i sommer foreslo at minnesmerket kunne plasseres her.

Sverre Bøsei, som mistet datteren sin Monika Bøsei på Utøya, sier det er fantastisk at minnesmerket nå har fått en plass.

– Veldig mange savner et sted å gå til, et minnested. På grunn av mange uheldige omstendigheter har vi ikke noe i Oslo-området. Det er på høy tid at vi får det. Jeg er veldig glad for initiativet domprosten tok i sommer og som grunneieren, Oslo kommune, har fulgt så godt opp, sier han.

Fortsatt er det temaer det gjenstår å bli enige om, som for eksempel hvordan minnesmerket skal se ut.

– Men med den starten prosessen har fått i dagens møte, er jeg sikker på at vi skal bli enige. Kanskje kan rosemonumentet være på plass utenfor Domkirken om ett år, sier Malm.

(©NTB)

Artikkeltags