Stoltenberg positiv til film om 22. juli

– Forutsatt at det gjøres på en respektfull måte og at dette lages i samarbeid eller med forståelse fra støttegruppa, så mener jeg det er viktig at det lages denne type filmer, sier Jens Stoltenberg.

– Forutsatt at det gjøres på en respektfull måte og at dette lages i samarbeid eller med forståelse fra støttegruppa, så mener jeg det er viktig at det lages denne type filmer, sier Jens Stoltenberg. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Jens Stoltenberg er positiv til den amerikanske filmen om terroren på Utøya. Han sier det er viktig at vi lærer av det som skjedde 22. juli. 

DEL

Innspillingen av den amerikanske filmen startet denne uken og vil vare i seks uker framover.

Filmen har arbeidstittelen «Norway» og er basert på boken «En av oss» av Åsne Seierstad. AUF-leder Mani Hussaini mener filmen kommer for tidlig, men tidligere Ap-leder Jens Stoltenberg stiller seg positiv.

– Forutsatt at det gjøres på en respektfull måte og at dette lages i samarbeid eller med forståelse fra støttegruppa, så mener jeg det er viktig at det lages denne type filmer. Både fordi vi skal minnes og huske det som skjedde, men også fordi vi lever i en tid med terror. Da er det viktig at vi lærer av 22. juli i det arbeidet som hver dag må pågå i kampen mot terror og for å unngå at terroren skal skremme oss til å gi fra oss det fineste i landet vårt; friheten, åpenheten og demokratiet, sier Stoltenberg til TV 2.

Det er det amerikanske selskapet Netflix som står for finansiering og distribusjon av filmen. Selskapet har ikke sagt når filmen skal være klar for visning.

Artikkeltags