Gå til sidens hovedinnhold

Nye trusler mot skoler og bedrifter

Artikkelen er over 1 år gammel

Flere skoler, firmaer og enkeltpersoner er blitt truet i løpet av de siste dagene. Et forsøk på å skape frykt og uro, mener politiet.

Politiet i Sør-Øst hadde registrert ti trusler tirsdag kveld. I sju andre politidistrikt har det også kommet inn flere trusler.

Det er ikke klart om noen av de nye truslene har kommet mot aktører i ringeriksregionen.

Etterforsker

– Truslene framstår for politiet som forsøk på å skape frykt og uro. Vi anser ikke truslene som konkrete nok til å sette inn noen spesielle operative tiltak. Truslene vil bli etterforsket, sieroperasjonsleder Eskil Hagen Olsen i Sør-Øst politidistrikt til NTB.

Politiet har oppfordret alle å fortsette normal drift og aktivitet, til tross for truslene.

– Truslene distribueres gjennom Instagram og chattekanaler. Politiet ser på disse som uspesifikke trusler, melder operasjonssentralen.

LES OGSÅ: Avslutter etterforskning av trusler mot skole i Hønefoss: – Ikke reelle

– Vil være synlig

De nye truslene sees i sammenheng med de mange truslene mot skoler og bedrifter de siste par ukene, bekrefter politiet overfor NTB.

Både Hønefoss og Ringerike videregående skole har motatt trusler i sosiale medier den siste tiden. Også Ringerike folkehøgskole skal tidligere ha mottatt trusler.

Politiet opplyser onsdag morgen at de vil prioritere å være synlige ved aktuelle steder, og at de fortsetter sin etterforskning i samarbeid med KRIPOS og PST.

Les også

Flere skoler ble truet. Så måtte politiet ta den strenge tonen til flere unge: – Dårlige spøker i sosiale medier

Les også

Hønefoss-elev Rody (21) skremt etter truslene: – Ikke noe sted hvor elevene kan gjemme seg

Kommentarer til denne saken