Gå til sidens hovedinnhold

Ny runde for vektere hos Riksmekleren

Artikkelen er over 1 år gammel

Riksmekleren har innkalt Arbeidsmandsforbundet og NHO Handel og Service til onsdag morgen for å finne en løsning på vekterstreiken.

Vekterne i Parat ble enige med NHO Handel og Service mandag kveld og avblåste da sin del av streiken som omfattet om lag 400 vektere.

For rundt 2.000 vektere fra Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) fortsatte imidlertid streiken ettersom de ikke var en del av forhandlingene.

LES OGSÅ: Vekterstreiken avblåses – partene enige om ny avtale

Nå er NAF imidlertid blitt invitert til å forhandle, skriver FriFagbevegelse. Onsdag morgen er de innkalt sammen med arbeidsgiverne til å møte hos Riksmekleren i Oslo.

– Vi er innstilt på å finne en løsning i denne konflikten, men ikke for enhver pris. Avtalen som Parat har inngått med NHO om lønn basert på antall timer deltidsansatte jobber, er problematisk og helt uaktuelt å bli med på. Fastlønn er en prinsippsak for oss, sier forbundssekretær Terje Mikkelsen i Arbeidsmandsforbundet, til FriFagbevegelse.

Parat gikk mandag med på at det kan betales timelønn for deltidsansatt med inntil 20 prosent stilling, men dette avviser NAF.

Les også

Henriette (30) streiker for en bedre hverdag for familien: – Jeg vil bli anerkjent for jobben jeg gjør

Kommentarer til denne saken