Tesla er et bilmerke mange mener mye om og som det spekuleres enda mer rundt. Men de har definitivt hatt stor suksess i Norge. Først med de store og dyre Model S og X.

Så kom de mindre, rimeligere og mer folkelige modellene på banen. Vi snakker om Model 3 og Y – som freidig feide veletablerte konkurrenter som VW og Toyota av banen. Begge har kronet seg med tittelen: Norges mest solgte bil.

Det stopper ikke der.

Nå er en mindre og billigere Tesla underveis. Ofte kalt Model 2 på ryktebørsen, selv om det ikke på noen måte er en bekreftet betegnelse. Andre mener at navnet bli Model Q, uten at det heller er offisielt.

Smart produksjon

Kanskje dukker den opp allerede i år, Eller neste år. Ingen vet det sikkert. Her holdes kortene tett til brystet.

Det Tesla-sjef Elon Musk derimot har kommunisert, er at den nye kompakt-bilen ikke skal koste mer enn 25.000 dollar. Det tilsvarer ganske nøyaktig 250.000 kroner, før norske avgifter.

Det betyr at den blir billigere enn for eksempel VW ID.3. Den skal være en kompakt SUV, eller crossover. Denne biltypen har voksende popularitet både i Asia og Europa. Begge er svært viktige markeder for det amerikanske bilmerket.

Bilen skal, igjen ifølge Elon Musk, produseres i Kina og ha en pris som er konkurransekraftig i forhold til konkurrentene derfra. Videre skal den bygges på en helt ny plattform som skal være både enkel og billig å produsere. Batteripakken blir ny og skal passe inn i chassisstrukturen på en ny og smart måte.

LES OGSÅ: Roy-Terje ble forgiftet av Teslaen sin: – Kan være dødelig

Får vite mer i mars

Mye tyder på at Tesla kommer til å bruke LFP-batterier (Lithium-iron Phosphate) som brukes i Model 3. Disse er betydelig billigere å produsere enn nikkel-mangan-batteriene. Dermed er det flere ting som bidrar til at prisene kan holdes nede.

Når modellen vil se dagens lys, er heller ikke sikkert. Noen mener at vi vil få se den produksjonsklare nyheten i løpet av året og at salget vi starte i 2024.

Mer realistisk, med tanke på erfaringene vi allerede har med Tesla og forsinkelser, er det kanskje at bilen dukker opp i 2024 – som 2025-modell.

LES OGSÅ: Føler seg dolket i ryggen av Tesla etter priskutt

1. mars

Musk skal holde et foredrag for sine investorer 1. mars. Der har Tesla-sjefen lovet å avsløre en stor nyhet.

Etter alt å dømme er denne nyheten flere detaljer rundt den kommende og kompakte crossoveren fra Tesla.

Så gjenstår det å se om baby-Teslaen makter å følge opp tidligere suksesser. Teslas plan er at denne skal bli den ny «folkevogna», så det er grunn til å anta at det vil legges mye i å gjøre nykommeren konkurransedyktig.

LES OGSÅ: Nå blir det skattesmell for dem som har elbil som firmabil