Ringerike forsvarte seg godt i første periode. Tabelltopp Sparta skapte mest, men Panthers nektet å slippe inn.

Målvakt Mattias Pettersson blokkerte 12 skudd på de første tjue minuttene. Offensivt hadde blant annet Marius Carho Hansen og Leonards Rimjans hver sin store sjanse, som dessverre endte uten uttelling.

I midtperioden var kampbildet uforandret. Sparta presset Ringerike tilbake, men keeper Petterson fortsatte sin dominans i målet. I sluttminuttene var Rimjans og Kenneth Pappalardo Gulbrandsen farlig frempå, men det stod fremdeles 0-0 etter 40 minutter.

Se høydepunktene fra kampen i videovinduet øverst!

I tredje periode var Ringerike nok en gang på høyde med ligaens beste lag. Etter 52 minutters spill pådro Robin Bjørnstad seg en utvisning. Sparta tok vare på muligheten i overtall, og Henrik Knold satte inn kampens første mål. Hønefoss-guttene fikk en mulighet i overtall helt på tampen. Petterson gikk av isen i jakten på utligning. Dermed kunne Panthers spille seks mot fire. Dessverre for gjestene scoret Martin Grønberg i åpent mål med 12 sekunder igjen på klokka.

Til tross for tapet, var Panthers-trener Per Braxenholm positiv etter kveldens kamp:

– Vi spiller helt greit i de to første periodene, og viser god tålmodighet. I siste periode er vi i store deler bedre enn Sparta. Vi manglet det siste lille ekstra i dag, men det var mye positivt å bygge videre på.

Dennis Ryttar, Johnny Corneil og Even Tangen Fosse spilte ikke for Panthers under kveldens kamp. Neste kamp for Ringerike spilles hjemme mot Storhamar førstkommende lørdag.

Mattias Pettersson ble kåret til kampens beste spiller av kamparrangøren.