Gå til sidens hovedinnhold

Ny jubeldag for Silje: Hentet inn flere poeng

Det ble en kamp mellom Norge og Slovenia om seieren i blandet lagkonkurranse lørdag. Til slutt kunne de norske hopperne juble.

Etter at det var helt likt med 838,4 poeng til både Slovenia og Norge med en hopper igjen i finaleomgangen, avgjorde Halvor Egner Granerud lagkonkurransen til Norges fordel.

Han hoppet 96,5 meter i den rumenske normalbakken i Rasnov. Med det knuste han slovenske Ziga Jelar, som bare strakte seg til 87 meter.

Det skilte 23,4 poeng mellom lagene. Så stor ble avstanden etter at de lå likt etter sju av åtte hopp.

Seieren ble en fin revansj for Granerud. Den kom dagen etter at han ble disket fra sin 12. verdenscuptriumf. Han ble straffet for å ha hatt en for stor hoppdress.

Norge er også i rute til VM i Oberstdorf, som er neste stopp på programmet. Blandet lagkonkurranse avholdes søndag 28. februar.

Et stykke bak

Norge var lørdag nummer to etter et godt førstehopp av Maren Lundby på 92 meter. Laget tapte litt terreng til teten etter Daniel-André Tandes hopp på like mange meter.

Silje Opseth hoppet lengst av de norske med 93 meter. Hun sørget for at Norge var 11,9 poeng bak ledende Slovenia med Granerud igjen på toppen som siste norske hopper i første omgang.

Granerud klinket til med omgangens lengste hopp på 97 meter. Dét, kombinert med gode stilkarakterer og det at Jelar bare hoppet 87 meter, gjorde at Norge ledet før finalen. Ned til Slovenia var det 9,4 poeng.

Ny slovensk ledelse

Og det var nettopp de to landene det skulle handle om i den andre omgangen også.

Etter at slovenske Nika Kriznar slo til med nok et kjempehopp, var Slovenia igjen i ledelsen.

Så tok Tande tilbake teten for Norge etter at to av fire hoppere hadde satt utfor. Det skilte bare 2,3 poeng mellom lagene.

De 2,3 poeng hentet Ema Klinec inn i sitt siste hopp, som gjorde at det var likt før siste hopp. Der avgjorde Granerud.

Les også

Ny pallplass på Silje Opseth (21) etter kjempehopp

Kommentarer til denne saken