Gå til sidens hovedinnhold

Ny hogstrekord for Viken Skog: Solgte tømmer for 2,4 milliarder

Artikkelen er over 1 år gammel

I fjor nærmet Viken Skog seg en omsetning på to og en halv milliarder kroner.

Det viser årsregnskapet som nå er offentlig.

Viken Skog-konsernet fikk en årsomsetning på 2,45 milliarder kroner. Det er 4 prosent høyere enn i 2018, som var et historisk godt år for skogbruket.

Driftsresultatet endte på drøyt 32 millioner kroner. På bunnlinja ble overskuddet 64 millioner kroner. Da er også et sterkt finansresultat regnet med. Dette ble i overkant av 36 millioner kroner i konsernet og skyldes i hovedsak utbytte fra Moeleven Industrier. Det har også vært utbetalt utbytter fra Begna Bruk, Viken AT Market og SB Skog.

Festen snart over

Viken Skog omsatte 3,4 millioner kubikkmeter tømmer, som ga en markedsandel på rundt 30 prosent i Norge.

De siste årene har vært en fest for skognæringen. Det snudde i fjor.

2019 var preget av store barkbilleangrep i Europa samt et konjunkturskifte i verdensmarkedet og dertil synkende priser. Til tross for dette har skogbruket sjelden opplevd en så langvarig oppgangstid der all skogsindustri opplevde høy etterspørsel samtidig, skriver Viken Skog i en pressemelding.

Les også

Live (40) og Turi (36) fører familiearven videre: – Var aldri i tvil om at vi skulle ta over

Viken Skog har økt plantingen av ny skog og ungskogpleie. I fjor ble det satt ut mer enn 12,5 millioner planter, som er en dobling av planteaktiviteten de siste fem årene.

Oppnår resultater

Stor innsats i hverdagen gir resultater, konstaterer daglig leder Tor Henrik Kristiansen:

- Til tross for flere fusjoner i skogsamvirket, større konkurranse om tømmerstokken og barkebilleangrep i Europa setter Viken Skog rekorder på avvirkning og planting i 2019. I tillegg er den økte aktiviteten på ungskogpleie med på å sikre framtidsskogen. Disse resultatene muliggjøres kun gjennom et tett og godt samarbeid mellom andelseiere, ansatte og samarbeidspartnere, sier Kristiansen.

Les også

Nå er det strøm på jernbanen til Follum: – Vi fjerner tusenvis av vogntog fra veien over Sollihøgda

Kommentarer til denne saken