HBK-AaFK 2 0-2: HBK tapte mot et bedre lag, og har nå 14 poeng opp til den berømmelige opprykksstreken som klubben har definert som den soleklare målsettingen denne sesongen. Serien er nå halvspilt.

Gjestenes trener, den tidligere toppspilleren Amund Skiri, fryktet kampen på forhånd og var kjempefornøyd med egne gutter. Han lot seg imponere av stadion og arrangementet på Aka Arena.

LES OGSÅ: Nå skal Solskjær-barna spille mot HBK

Gammel kjenning

– Jeg tror ikke på HBK-opprykk i år, men de må bare jobbe på videre. De har alt av fasiliteter til å bli en klubb som kjemper høyere opp i divisjonssystemet. Det er ikke ofte vi møter en slik arena i 3. divisjon. HBK må være tålmodige, så kommer de tilbake. Jeg har faktisk spilt mot Alexander Groven. Han er fortsatt en god spiller, sa Skiri til Ringerikes Blad etter kampen.

– Jakter dere opprykk?

– Opprykk? Nei, nei. Vår målsetting er å utvikle flest mulig av spillerne til toppspillere. Vi spiller selvsagt for å vinne hver enkelt kamp, men 3. divisjon er en super arena for unge lovende tenåringer. Hvis vi har flest poeng etter 26 kamper så rykker vi selvsagt opp, men vårt fokus er å bli bedre fotballspillere, sier Skiri.

Tøff kamp

HBK-keeper Trym Ring Strandberg fra Tyristrand har stått meget bra i de siste kampene, men nå ble det tap etter en uavgjort og to seirer på de tre siste.

– Det var en tøff kamp mot et bra lag. Jeg følte at det var lite å gjøre med scoringene, oppsummerte 23-åringen.

Aalesund 2 tok ledelsen en snau time og satte spikeren i kista på overtid etter at HBK satset alt framover. Gjestene hadde det meste av banespillet, produserte flest sjanser og vant fortjent.

Fakta

Fotball 3. divisjon

HBK-Aalesund 2 0-2 (0-0)

Aka Arena - 320 tilskuere

Scoringer: 0-1 (58) v/Mamadou Diaw, 0-2 (90) v/Eivind Strømsheim Kolve.

HBKs lag: Trym Ring Strandberg, Lars Rydje, Samaran Satheeskumar, Oskar Elias Wang, Mads Delerud Volden, Daniel Berg, Gabriel Høghaug Kringen, Omar Fonstad El Ghouti, Ahmed El Amrani, Alexander Groven og Arnor Gauti Ragnarsson.

Innbyttere HBK: Sigurd Sønsteby Svendsen og Narongdet Solbakken.

Dommer: Per Oscar Grov Heiberg, Stoppen

Gule kort: Samaran Satheeskumar og Arnor Gauti Ragnarsson, begge HBK.