NENT Group har signert en femårsavtale med Infront Sports & Media som selger de aktuelle rettighetene.

Avtalen trer i kraft fra 2021 og vintersporten blir dermed tilgjengelig på NENT Groups strømmetjenester Viaplay og Viafree, samt Viasats TV-kanaler.

NRK er skuffet

Det er NRK som i flere tiår har hatt de fleste rettigheter til å vise de tradisjonelle nordiske vinteridrettene, men fra 2021 blir altså blant andre Therese Johaug, Johannes Høsflot Klæbo, Daniel André Tande og Henrik Kristoffersen å se på Viasats plattformer.

Egil Sundvor, redaktør i NRK Sport, liker ikke at statskanalen mister rettighetene.

– Vi er selvfølgelig skuffet. Disse rettighetene er viktige for oss, og vi strakk oss svært langt økonomisk for å sikre oss disse, sier Sundvor i en pressemelding.

NENT Group har ikke gått ut med hvor mye de betaler for rettighetene, men Sundvor hevder at sluttsummen ble så høy at det ble umulig for NRK som en offentlig finansiert allmennkringkaster å henge med i kampen om rettighetene.

– Før har vi sett det med fotballrettigheter, men nå er det satt en helt ny standard for prissetting av vinterrettigheter. NRK har strukket seg så langt som overhodet mulig for en allmennkringkaster, men prisnivået var helt ekstremt, sier Sundvor til NRK.

– En milpæl for oss

Langt mer fornøyd er Vegard Klubbenes Drogseth, administrerende direktør i NENT Group Norge, som lover å levere et solid produkt for norske TV-seere.

– Vi skal sørge for førsteklasses produksjoner, kommentatorer og eksperter til våre sendinger for å gi seerne en best mulig opplevelse. Nå kan seerne glede seg til mer enn 500 timer med vintersport hver sesong på våre kanaler og strømmeplattformer, sier Drogseth i en pressemelding.

NENT Group har også sikret seg de samme rettighetene i Sverige og Finland på bekostning av SVT og YLE.

NENT Group-president Anders Jensen gleder seg over avtalen.

– Dette er virkelig en milepæl for oss. I NENT Group-sammenheng måler den seg med kjøpet av rettighetene til Ishockey-VM i 1989 og OL i 2011. Vinteridretten har en særegen posisjon i Norden, og i Norge spesielt, og vinteridretten har skapt noen av de største idrettsstjernene i historien. Med vinteridrett på våre kanaler og plattformer, spesielt Viaplay, styrker NENT Group ytterligere sin posisjon som den ledende leverandøren av sportsopplevelser i Norden, sier Jensen.

De har sikret seg følgende rettigheter:

  • Verdenscupen i alpint for menn og kvinner
  • Verdenscupen i langrenn for menn og kvinner
  • Verdenscupen i skihopp for menn og kvinner
  • Verdenscupen i kombinert for menn og kvinner
  • Verdenscupen i snowboard for menn og kvinner
  • Verdenscupen i freestyle og freeski for menn og kvinner

NENT Group har også sikret seg rettighetene til verdensmesterskapene til FIS i 2023 og 2025.