Gå til sidens hovedinnhold

Norwegian utsetter Airbus-bestillinger for nesten fem milliarder

Artikkelen er over 2 år gammel

Norwegian utsetter bestillingen av en rekke Airbus-fly som en del av flyselskapets program for å kutte kostnadene, melder selskapet i en børsmelding.

I februar inngikk Norwegian en tilsvarende avtale med Boeing som ledd i å redusere selskapets forpliktelser. Den gang gjaldt det utsatt leveranse av 12 Boeing 737. Også en avtale om å kjøpe fire Airbus-fly fra SAS ble utsatt.

Det er Norwegians heleide datterselskap Arctic Aviation Assets DAC som har forhandlet med Airbus. Selskapet er basert i Irland og forvalter Norwegians flypark.

– Utsettelsene er et ledd i strategien med å hente ut gevinst på den kapasiteten som er bygget opp i løpet av de siste årene, og selskapets endrede fokus fra vekst til lønnsomhet, står det i børsmeldingen.

I alt vil avtalen redusere Norwegians kapitalforpliktelse med 570 millioner dollar i 2019 og 2020, om lag 4,85 milliarder kroner etter dagens kurs.

Ifølge Norwegian er utsettelsene av flybestillingene et ledd i den samme planen som også innebar emisjonen på 3 milliarder i januar. I den samme planen inngår også salg av fly.

Norwegian skulle egentlig motta 4 Airbus A321LR (Long Range) i år og ytterligere 12 i 2020, skriver E24. Etter avtalen onsdag skal de nå motta 12 fly i 2020 og deretter 22 til i 2021.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken