Operasjonsleder Anne Meyer hos Politiet i Sørøst forteller om flere meldinger om tyngre kjøretøyer som sliter med å komme fram på snøføre.

I tillegg til vogntoget som har problemer på Vik, er det flere meldinger om tyngre kjøretøy som sliter i området mellom Giletoppen og rundkjøringen ved Norderhov på E16.

Oppdragsleder Inge Omli Landsrød i politiet sier at de hadde en patrulje ute på Vik litt nærmere klokken ti, men da var vogntoget borte og trafikken gikk som normalt.

E16 ved eplehagen

– Et vogntog har problemer i bakken på E16 ved eplehagen, patruljen forsøker å få vogntoget til å rygge ned igjen med kjettinger for å løse opp i problemet. Men de har også bestilt bilberger, sa Meyer mandag morgen.

Oppdragsleder Landsrød sier at situasjonen løste seg litt før klokken ti. Vogntoget fikk rygget ned bakken slik at trafikken nå går som normalt.

– Vogntoget hadde kjettinger på hjulene, men var tungt lastet og kom ikke opp bakken på det glatte føret, sier oppdragsleder Inge Omli Landsrød i Politiet i Sørøst.

E16 ved Hverven

– En varebil kjørte forbi en avkjøring og forsøkte å rygge tilbake til avkjøringen ute på E16, da oppsto det et sammenstøt med en lastebil litt etter klokken ti, sier oppdragsleder Landsrød.

Han sier videre at en politipatrulje er på stedet og melder at det ikke er noen personskader. Trafikken skal gå som normalt på stedet.

– Situasjonen endte med at de fylte ut skademelding, og vi forfølger ikke saken videre, sier Landsrød.

E16 i Hole

Det har også vært problemer på E16 i Hole ved de store rasteplassene, her går trafikken som normalt mandag formiddag.